Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Charlotte Perrelli – här är allt du behöver veta

Nyheter | 21/09/2018 22:25

Charlotte Perrelli är något av en Melodifestival-drottning med sina två segrar och en seger i Eurovision Song Contest. Men kände du till dessa saker om henne?

Charlotte's fullständiga namn är Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli. Hon föddes som Nilsson den 7 oktober år 1974, i Hovmantorp.

Hon har vunnit Melodifestivalen två gånger, första gången 1999 och andra gången 2008. Men inte bara det, hennes låt år 1999 kammade hem hela Eurovison Song Contest. Det gjorde henne också till den fjärde svenska vinnaren någonsin i tävlingen.

I Melodifestivalen har hon inte bara sjungit utan även varit programledare – tre gånger.

Bengt-Ingvars

Hennes karriär började tidigt. Redan som 13-åring var hon med i ett band som hette Bengt-Ingvars, som faktiskt senare blev "Bengt-Ingvars med Charlotte", gulligt visst?

"Var är du nu?"

Perrelli är även låtskrivaren bakom "Var är du nu?" som finns på ett album Wizexs som släpptes år 1999.

Vita lögner

Minns du serien Vita lögner? Då kanske du även minns att Charlotte Perrelli hade en roll i serien? Inte? Hon var nämligen med i rollen som gymtränaren Millan Svensson. Nu snackar vi år 1997, så det är ju ett tag sedan.

Äter inte kött

Charlotte Perrelli är vegetarian, men har faktiskt även varit vegan. Men vegan var för meckigt, så det blev inte någon lång period. Något Charlotte kallar för "strikt vegetarian" har hon varit ett tag, men slutade med det också av anledningen att folk knappt "vågade bjuda henne på middag", för att "de inte visste vad de skulle servera".

Kyckling och kött har hon faktiskt inte ätit på över 20 år. Men fisk, skaldjur och ägg äter hon igen sedan en tid tillbaka, skriver Mama Fit.

Charlotte Perrelli är även en av deltagarna i tv-programmet Så mycket bättre 2018.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när artisterna Charlotte Perrelli, Sarah Dawn Finer och Gabriel Forss var två minuter från döden, när en kraftig kastby orsakade en scenkollaps. Det hela ägde rum i en folkpark i Norrköping där en allsång skulle hållas – men det blev inte riktigt som planerat. Det kan du läsa mer om här. 

Visste du detta om Charlotte Perrelli?