Tunnelbana, anonym man, polisbil med blåljus.
Jagas av polis. - Foto: Jeppe Gustafsson/TT / Johan Nilsson/TT / Pixabay

Man spillde ut okänd vätska i tunnelbanan – jagas av polis

Det var personer på ett tunnelbanetåg som slagit larm. De befann sig vid Sankt Eriksplan efter att en man ska ha spillt ut vätska i tunnelbanevagnen – och sen lämnat tåget.


Det var resenärer som såg en man spilla ut vätska på ett tunnelbanetåg. De larmades vid Sankt Eriksplan då en man ska ha spillt ut vätska ombord på vagnen och sen lämnat platsen.

Efter att mannen lämnat vagnen ska han ha gått över perrongen och tagit en annan tunnelbana – men åt motsatt riktning.

– Vätskan ska ha luktat bensinliknande men vi vet inte vad det är, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Polisen har alltså larmats till platsen, som var Stockholmstunnelbanas gröna linje, vid Sankt Eriksplan. En man ska ha sett en annan man spillt ut någon slags vätska i en tunnelbanevagn som åkte i riktning mot T-centralen. Vätskan ska ha luktat och sett ut som bensin.

Jakt i tunnelbana

Polisen arbetar för fullt med att försöka få tag i mannen. Men att prio var att lokaliseras tunnelbanevagnen som vätskan ska ha spillts ut i, vilket nu är gjort. 

I ett beslut av SL har tåget har ställts i depå och en polispatrull är på plats för att undersöka tåget och vätskan.

– Vi vet ännu inte vad det var för vätska mer än att den skulle ha bensinliknande lukt, säger Eva Nilsson till Aftonbladet.

Inspelat material

Polisen har ännu inte hittat mannen som ska ha spillt ut vätskan, men de arbetar för fullt.

– Nu arbetar vi med att titta på det inspelade materialet från tunnelbanans kameror, säger Eva Nilsson till Aftonbladet.

Resenärer påverkas

SL uppger att det som hänt ska på gröna linjen ha orsakat ”oregelbunden trafik samt inställda avgångar”.

Vad det beror på menar SL är anledningen "tidigare ordningsproblem".

Störningar

SL skriver i deras reseplanerare att tåg på gröna linjen med kort varsel kan byta destination och uppmanar även att resenärer ska vara uppmärksamma på utrop från tunnelbaneförare.

Misstänkt mordbrand

Polisen har ännu inte kommit i kontakt med den jagade mannen, men han har fångats på film. Övervakningskameror ska ha fångat händelsen och nu är ärendet rubricerat till försök till mordbrand.

För att öka säkerheten så är ett förslag att ge högre böter till plankare. Det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.