Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de 8 apparna som avslöjar otrohet

- 30/09/2018, 08:29

Visste du att det finns appar som enkelt kan avslöja otrohet? Här är åtta av dem.

I Sverige erbjuder vår nutid friheten att utforska vem man vill älska, hur man vill älska, och hur man vill att en kärleksrerelation ska se ut. 

Men att dejta och upprätthålla relationer 2018 kan vara väldigt komplext. 

Kärlek, sex och känslor är sällan enkelt. Och oberoende av om man varit i ett förhållande länge eller nyss inlett ett så kan teknologi göra allt lite knepigare.

Ett teknologiskt verktyg som kan ställa till det extra mycket för många är mobilen – särskilt om man misstänker att ens partner är oärlig. 

Oavsett om man har ett monogamt eller polygamiskt förhållande så kan det finnas vissa regler och överenskommelser man har med sin partner när det kommer till att träffa andra.

Nu ska man självklart inte snoka på sin partners mobil, eller i andras saker över huvudtaget. Och om man avlagt ett löfte om trohet så gör man förhoppningsvis sitt bästa för att hålla det. 

Men om det är så att man vet att det är något som inte står rätt till, så finns det en hel del olika appar som kan avslöja sanningen. 

Tinder

Tinder
Cirka 700 000 svenskar använder sig av Tinder.Bildkälla: Shutterstock

En app som kan kännas som en självklarhet på denna lista. 

Har ni bestämt er för att vara exklusiva? Då kan Tinder–notiser vara ett tydligt tecken på att den andra relationsparten inte håller sin del av överenskommelsen.

Om du precis inlett en relation kan det självklart handla om att personen bara inte tänkt på, eller hunnit radera appen. Men om det verkar som att appen fortfarande används kan det vara dags att ta ett snack. 

Snapchat, Hitta mina vänner, och Hitta min iPhone

Snapchat
Platstjänster samlar information om vart man befinner sig. Bildkälla: Shutterstock

Vad har Snapchat, Hitta mina vänner och Hitta min iPhone gemensamt

Platstjänster –  en inställning som gör att mobilen uppfattar var man befinner sig. 

På Snapchat kan man se vart personer man följer befinner sig på "Snap Map" om de inte ändrat sina inställningar. Och om du och din partner har Hitta mina vänner kan man också se var den andras mobil är. Detsamma gäller om man av någon anledning har inlogg till den andras Hitta min iPhone.

Så om skuldkänslorna inte stoppat dig från att sneaka runt bakom din partners rygg, så kanske vetskapen om att de lätt skulle se var du befinner dig gör det. 

Tink eller Bankapp

Bildkälla: Shutterstock

Använder ni er av appen Tink? Med den kan man enkelt se vad man lagt pengar på – och vart man lagt sina pengar. Om det är så att man delar ett bankkonto så kan man se utgifterna hos båda personerna. 

Utgifter för exempelvis hotellrum, presenter och resor kan måla en väldigt talande bild.

Uber 

Uber.
Bildkälla: Shutterstock

Uber – enligt vissa livets bästa app. Men om det är så att man använder sig av Uber för att åka träffa någon annan så kan reseloggen vara avslöjande. 

Messenger: hemliga meddelanden 

Messenger.
Bildkälla: Shutterstock

Allra sist på listan ligger en av de vanligaste apparna. Och det kanske känns konstigt att man skulle använda sig av messenger för att vara otrogen. Men det finns faktiskt en inställning som gör att man kan skriva så kallade "hemliga" meddelanden på appen. 

När man går in på messenger-appen och sedan trycker på pennsymbolen för att skriva ett nytt meddelande, så kommer man till sin kontaktlista där man kan välja vem man vill skriva till. Och längst upp i det högra hörnet syns då texten "Hemligt". 

Bildkälla: Privat

När man trycker på hemligt, kan man återigen välja vem man vill skriva till i sin kontaktlista. När man valt någon kan man som vanligt skriva ett meddelande, men skillnaden är nu hur länge meddelandet kommer att finnas kvar i konversationen. Man kan nämligen ställa in hur länge meddelandet kommer att vara synligt för mottagaren – lite som med en snap. 

Bildkälla: Privat

När den valda tiden går ut försvinner det skickade meddelandet.  

Gör avvägningen

Trots att dessa appar kan avslöja om någon är otrogen, kan det vara bra att börja med att blicka inåt. Om du känner att du behöver se igenom din partners telefon så är det nog ett tecken på att något inte står rätt till hos relationen. 

Beror det på osäkerhet hos dig själv eller har du kanske mist tillit till din partner? Skulle du känna dig lyckligare i en öppen relation eller är det kanske dags för er att gå skilda vägar? Oavsett vad så går det inte att lösa om du inte pratar med din partner. 

Det kan kännas fruktansvärt att erkänna att man har varit otrogen, men med dessa tips och tankar kan du se till att du erkännandet på bästa sätt. 

Har du varit otrogen någon gång?