Så berättar du för din partner att du har varit otrogen

- 07/07/2018, 21:13 -

Att få reda på att din partner har varit otrogen är inte kul, men hur gör man om man själv har varit det? Nyheter24 träffade tjejerna bakom podden Alla våra ligg och här är deras tips på hur du berättar för din partner att du varit otrogen.

Att få reda på att din partner har varit otrogen är inte kul, men hur gör man om man själv har varit det? Ska man berätta det? Och hur ska man göra det i sådana fall?

Nyheter24 pratade med tjejerna bakom podden Alla våra ligg – Anna Dahlbäck och Amanda Colldén. De vill avdramatisera sex och prata om det på ett lustfyllt och öppet sätt.

En man och en kvinna i en säng.
Kom överens med din partner tidigt i förhållandet var gränsen till otrohet går. Bildkälla: Unsplash

Varje dag får de flera frågor om sex och förhållanden, bland annat hur man berättar för sin partner om man har varit otrogen. 

– Jag tror på ärlighet, berätta det bara. Det kommer alltid att komma fram på något sätt, säger Anna.

Vad har du och din partner för gränser? Vad är otrohet för er? 

– Här måste man vara överens om vad som är otrohet och var gränsen går. Och om man har varit otrogen, hur långt över gränsen har man gått? Har man haft ett förhållande vid sidan av eller var det en puss, tillägger Anna. 

En kvinna sitter bekymrad och tänker.
Ibland kan man göra misstag och det kan ge en tankeställare. Bildkälla: Unsplash

Förhoppningsvis har du och din partner pratat om hur ni vill ha det och du har ett hum om vad hen vill veta och inte veta. Om det bara var en puss och du vill fortsätta vara tillsammans med personen, är det nödvändigt att berätta vad du gjort då?

– Jag vet faktiskt inte vad jag tycker, för det är många som säger att de bara vill berätta för att bli av med sin egen skam och det tycker jag är fel anledning, säger Amanda.

Ibland kan man göra misstag och det kan ge en tankeställare. 

– Om det verkligen inte betydde någonting alls kan jag nästan tycka att det är en onödig grej att berätta även om jag tycker att ärlighet varar längst.

Man kan se vissa tecken i kroppsspråket som visar att hen är otrogen, det kan du läsa mer om här

Se hela intervjun med Anna Dahlbäck och Amanda Colldén i klippet ovan.