Lördag 22 Jan
Stockholm

Bugg i nya iPhone XS och XS Max – gör dina selfies snyggare

iPhone XS, iPhone XS Max,
En bugg i nya iPhone XS och iPhone XS Max gör ditt ansikte snyggare. Foto: Richard Drew / AP / TT, Unbox Therapy @ Youtube

Teknik-jätten Apple bekräftar att "selfie-kameran" på nya iPhone XS och XS Max retuscherar ditt ansikte. Ny programuppdatering kommer att fixa buggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är du en av dem som redan har köpt Apples senaste telefon iPhone XS eller iPhone XS Max? Om så är fallet, har du då också märkt att din hy ser lite finare ut i "selfie-kameran" än vad den gör i spegeln? Och detta trots att du inte har något filter. 

Den nya Apple-telefonen innehåller faktiskt en bugg som gör din hy i ansiktet mer slät och "suddig", skriver Daily Mail. 

Bugg i HDR-systemet

Det som ligger bakom felet är en bugg i telefonens HDR-system, vilket är det som påverkar bildens kvalitet.

Tanken med HDR är att bilden ska bli mer realistisk och fånga så mycket som möjligt av hur det ser ut i verkligheten. 

Något som Apple nu totalt har misslyckats med.  

I de nya iPhone-telefonerna finns funktionen "Smart-HDR" som ska hjälpa kameran att fånga ljusa och mörka detaljer samt mer färg. Men i stället retuscherar alltså telefonen bilden och användarna ser inte alls ut som de gör i verkliga livet.

Ny uppdatering

Apple har bekräftat att det faktiskt är ett fel i de nylanserade telefonerna, och problemet med selfie-kameran kommer att försvinna vid en ny programuppdatering. 

När användare uppdaterar till  iOS12.1 ska telefonens HDR-system välja den bästa ramen för selfie-korten och retuscheringen ska försvinna, skriver Daily Mail.

Användare vittnar

Ett flertal människor som har köpt den nya telefonen vittnar om att kameran verkligen ändrar deras ansikten och gör hyn slätare. En av alla är Lewis Hilsenteger, som har den populära Youtube-kanalen "Unbox Therapy". 

– Jag tror att ni ser vad jag ser. På iPhone XS och iPhone XS Max så är det som en konstig slät funktion på, säger han i en video på Youtube.  

Och trots att han har stängt av "Smart HDR-funktionen" på en av telefonerna visar det sig ändå att kameran retuscherat hans ansikte. Han väljer att kalla det "Secret beauty mode".   

Nyheter24 har tidigare skrivit om andra buggar som nya iPhone har. Det kan du läsa mer om här! 

Har du en iPhone?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela