Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emile vill bli 20 år yngre: "Jag känner mig som en ung gud"

Nyheter | 10/11/2018 18:26

Vi har rätt till att byta kön, sexuell läggning och till och med vårt namn. Nu tycker Emile Ratelband att vi även ska ha rätt att bestämma vår ålder och har inlett en rättsprocess för att bli 20 år yngre.

I Nederländerna pågår just nu ett lite annorlunda rättsfall. Emile Ratelband är 69 år och jobbar som livscoach. Han är ensamstående pappa och vill hitta kärleken. Men han har stött på ett litet problem – sin ålder

– Jag känner mig mycket yngre än min ålder, jag är en ung gud, jag kan få alla tjejer jag vill men inte efter att jag berättar att jag är 69 år, säger han till TT. 

Ratelband stödjer sig mot ett läkarutlåtande om att hans biologiska ålder motsvarar en person i 40 års åldern. Han vill nu flytta fram sitt födelsedatum 20 år och har tagit ärendet till rätten. Domstolen har fyra veckor på sig att ta ett beslut i fallet.

– I dag kan vi välja vårt yrke, kön och sexuella läggning. Vi har till och med rätt att byta namn. Så varför har vi inte rätt att byta ålder, säger Emile Ratelband.

Emiles advokat, Jan-Hein Kuijpers, har dock låga förväntningar i fallet.

 – Chansen att lyckas är minimal, men vi tycker att lagen måste utvecklas i takt med sin tid, säger Kuijpers enligt TT.

Emile Ratelband
Emile Ratelband strider för sin fysiska ålder. Bildkälla: Peter Dejong / TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om jobben som ger flest dejter. Läs om vilka yrken det var.

Är åldern bara en siffra?