Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ensam i jul? Här är de absolut bästa sätten att fira

- 02/12/2018, 21:02 -

Har du inte bestämt dig för vad du ska göra under din ensamma jul i år? Inga problem! Nyheter24 listar aktiviteter som är perfekt för dig som firar jul själv i år.

Det är tiden på året då ljusslingor hängs upp, raggsockor sätts på och alla bagerier och kaféer doftar lussebullar. Vintern nallkar och julen ligger runt hörnet. 

När det kommer till hur man firar så kan det se ut på många olika sätt. Vissa väljer att fira med hela tjocka släkten, andra med vänner, vissa ensamma och vissa inte alls. 

Och alla sätt är ju självklart helt ok, så länge man känner att man gör som man själv vill!

Men om det är så att man är en av de som firar ensam så kan det vara kul att träffa andra som också firar på egen hand. Eller kanske delta i någon rolig aktivitet. Här är 8 tips på hur du maxar din ensamma jul i år:

Hitta ett roligt event: 

De flesta av oss vet att Facebook redan sett sina bästa dagar. Precis som alla andra använder du med största sannolikhet Facebook som ett sätt att kolla nyheter, kolla till tre eller fyra grupper, ta del av mormors vardag och komma ihåg folks födelsedagar. 

Men inför julen kan du faktiskt använda Facebook för att se vilka roliga jul-event som pågår i din närhet. Kanske finns det ett julbord för singlar eller en rolig fest för andra som firar på egen hand? Hitta den tillställning som passar dig bäst. Vad har du att förlora? 

Bjud in till ett eget event:

Varför inte ta saken i egna händer och dra ihop ett riktigt trevligt julfirande själv? Kolla runt bland dina vänner och bekanta och kolla om det finns några andra som inte har några julplaner. Kanske kan ni göra något kul tillsammans. 

Och om du är med i en sådan Facebookgrupp som nämndes tidigare så borde du definitivt kolla i den. Det finns säkert många roliga människor som skulle vara taggade på att fira med dig. Utöver att du får fira med andra så är det också en perfekt chans att träffa nya människor.

Res bort / Staycation: 

Som de ikoniska karaktärerna "Donna" och "Tom" i serien "Parks and Recreation" skulle säga: 

Treat yo self. 

Skäm bort dig med en resa. Ta in på hotell och ät en riktigt lyxig trerättersmiddag. Ta ett skönt bad och bred ut dig i sängen. Du behöver inte ens åka långt. Kolla om det finns några lediga rum på ett hotell i staden du bor i. 

Eller har du en vinterstuga som du kan ta dig till? Koka upp lite varm choklad, köp med lite julmat och en riktigt bra bok. Njut av din egentid med en lyxig getaway. 

Erbjud din hjälp som volontär:

Många skulle nog vara överens om att julens essäns är att sprida kärlek och värme till andra. Så varför inte erbjuda andra din tid denna jul?

Kolla om en kyrka eller moské i ditt område serverar middag till de som behöver en varm måltid. Eller se om Frälsningsarmén, Stadsmissionen eller Röda korset har ett julevenemang som du kan hjälpa till på. 

Under hela december så finns det många mysiga serier, filmer och program att följa. Bland annat julkalendern, SVT Årskrönika, Kalle Anka och hans vänner. Här har Nyheter24 listat vad du inte får missa.

Har du förresten koll på vem som blev årets julvärd? Om inte, klicka här

Jul