Onsdag 23 Jun
Stockholm

Stor tumult i Kungsträdgården – efter Nordisk ungdoms manifestation

Nordisk Ungdom manifestation
Stor tumult i samband med Nordisk ungdoms manifestation i Stockholm. Foto: Fredrik Persson/TT

Under fredagskvällen sammandrabbade en stor grupp människor i Kungsträdgården i Stockholm. Händelsen inträffade i samband med Nordisk ungdoms manifestation. Två personer uppges vara gripna av polis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagskvällen hade Nordisk ungdom en manifestation i Kungsträdgården i Stockholm. Manifestationen slutade tumultartat då människor som gick med i Nordisk ungdoms tåg (men som egentligen inte är medlemmar av gruppen), hamnade i bråk med motdemonstranter.

– Andra personer som deltog i tåget, men inte tillhör Nordisk ungdom, men sympatiserar med manifestationen, har då kommit konfrontation med motdemonstranter, säger Mats Eriksson till Expressen.

När polisen kom till platsen ska de snabbt ha fått kontroll över situationen.

Två personer gripna 

Enligt polisen ska två personer ha gripits efter bråket. Däremot vet Mats Eriksson inte i dagsläget vad brottsrubriceringen är. Han gissar på att det kan vara brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman, rapporterar Expressen. 

Därför ägde manifestationen rum just idag

Nordisk ungdom har fått tillstånd av polisen att manifestera mellan klockan 19 och 22 under fredagskvällen. Anledningen till att de väljer att anordna en manifestation just idag är för att det är 300 år sedan som Karl XII dog. 

Det ska även varit vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården som Nordisk ungdom mött motdemonstranter.

– Det var väldigt tumultartat vid ett tillfälle vid statyn. Då kastades det knallskott och motdemonstranter kom in i det avspärrade område där Nordisk ungdom befann sig, säger Expressens reporter Nicole Amiri i Expressen-TV.

Hon uppger också att både Nordisk ungdom och motdemonstranterna lämnade Kungsträdgården och rörde sig mot Gamla stan, men dock inte åt samma håll. 

Har du varit i Stockholm?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela