Nordisk Ungdom manifestation
Stor tumult i samband med Nordisk ungdoms manifestation i Stockholm - Foto: Fredrik Persson/TT

Stor tumult i Kungsträdgården – efter Nordisk ungdoms manifestation

Under fredagskvällen sammandrabbade en stor grupp människor i Kungsträdgården i Stockholm. Händelsen inträffade i samband med Nordisk ungdoms manifestation. Två personer uppges vara gripna av polis.


Under fredagskvällen hade Nordisk ungdom en manifestation i Kungsträdgården i Stockholm. Manifestationen slutade tumultartat då människor som gick med i Nordisk ungdoms tåg (men som egentligen inte är medlemmar av gruppen), hamnade i bråk med motdemonstranter.

– Andra personer som deltog i tåget, men inte tillhör Nordisk ungdom, men sympatiserar med manifestationen, har då kommit konfrontation med motdemonstranter, säger Mats Eriksson till Expressen.

När polisen kom till platsen ska de snabbt ha fått kontroll över situationen.

Två personer gripna 

Enligt polisen ska två personer ha gripits efter bråket. Däremot vet Mats Eriksson inte i dagsläget vad brottsrubriceringen är. Han gissar på att det kan vara brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman, rapporterar Expressen. 

Därför ägde manifestationen rum just idag

Nordisk ungdom har fått tillstånd av polisen att manifestera mellan klockan 19 och 22 under fredagskvällen. Anledningen till att de väljer att anordna en manifestation just idag är för att det är 300 år sedan som Karl XII dog. 

Det ska även varit vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården som Nordisk ungdom mött motdemonstranter.

– Det var väldigt tumultartat vid ett tillfälle vid statyn. Då kastades det knallskott och motdemonstranter kom in i det avspärrade område där Nordisk ungdom befann sig, säger Expressens reporter Nicole Amiri i Expressen-TV.

Hon uppger också att både Nordisk ungdom och motdemonstranterna lämnade Kungsträdgården och rörde sig mot Gamla stan, men dock inte åt samma håll. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Stockholm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA: Vapen förstörda i Jemen

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.