Nyår, lekar.
Här är lekarna som gör nyårsfesten till en succé. - Foto: Shutterstock (Montage)

Här är lekarna som gör nyår till en succé

Ska du hitta på något kul med dina närmsta vänner på nyår? Då är några riktigt bra lekar ett måste. Nyheter24 har tagit fram fem lekar som garanterar att din nyår inte blir tråkig!


Prosecco Pong 

Exakt samma regler som med Beer Pong – bara lyxigare. Leken går ut på att man ska kasta en pingisboll i platsmuggar fyllda med vätska. Och vätskan i fråga denna gång är då prosecco!

Häll upp lite prosecco i 12 plastmuggar. Placera ut muggarna på kortsidan av ett bord, med sex muggar på vardera kortsida av bordet – placera sedan muggarna i en triangelform.

Dela upp fest-deltagarna i två lag som ställer sig på varsin sida av bordet. Deltagarna ska sedan kasta en pingisboll till motsatt sida av bordet och försöka träffa muggarna som står framför motståndarlaget. 

En person kastar i taget, och man turas om varannan gång mellan lagen. Om man kastar bollen i en av motståndarlagets muggar så måste en person i det laget dricka muggens innehåll. Om man inte lyckas träffa går turen över till motståndarlaget. Man kör tills ett av lagens muggar är borta. 

Bomulls Battle

Superenkel och riktigt billig lek!

Två personer står på knä på varsin sida av ett bord med händerna bakom ryggen. En domare släpper en bomullstuss mitt emellan de två personerna och målet är att blås tussen över bordskanten på motståndarens sida.

Enkelt, men riktigt kul! 

Gissa gästen

En lek som passar bäst när gästerna kanske inte känner varandra allt för väl. 

Be alla i rummet skriva ner en hemlighet, eller en rolig fakta om sig själv. Be dem vika ihop pappret och stoppa ner det i en skål. En utvald person ska sedan plocka upp ett papper i taget och läsa upp en lapp. 

Alla som deltar ska sedan peka på personen som de tror att det handlar om. Det är viktigt att alla pekar samtidigt, så att man inte kan ändra sig i efterhand. Här gäller alltså lagt kort ligger, eller kanske då pekat finger är pekat.

Personen som får flest rätt vinner. 

Musikquiz

Knopa ihop ett roligt musikquiz! Bildkälla: Unsplash

En riktig klassiker, men lika kul varje gång!

Utforma en frågelek med hjälp av olika låtar. Om man inte känner sig så kreativ kan man sno ett bra musikquiz från nätet.

Men man kan självklart göra det hur lätt, svårt, nischat och brett man vill.

Blinkleken

Kärt barn har många namn. Vissa kallar den "Blinkleken", andra kallar det "Maffia", men principen är densamma. 

Man behöver lika många lappar som personer i rummet. På två av lapparna ritar man en prick, på en lapp ett kryss, och på resterande cirklar. 

Alla lappar viks och läggs i en skål, och sedan blundar alla som deltar och väljer en lapp ur skålen. Det är viktigt att man inte ser varandras lappar. 

Pe rsonen som får ett kryss är "mördaren", de två som fick prickarna är poliser, och resten är oskyldiga. 

Alla sätter sig i en ring och är tysta. Personen som är mördare tittar på ett offer och blinkar för att signalera att offret "mördats". Offret blundar då för att visa att den har blivit mördad. Polisernas uppgift är att lista ut vem det är som är mördaren innan alla oskyldiga mördats.  

Om de inte gör det så vinner mördaren. 

Så, nu har du lekar så det räcker och blir över! Har du kanske ett husdjur som blir rädd för fyrverkerier under nyårsafton. Då borde du verkligen läsa artikeln

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du nyårsplaner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.