Lördag 16 Okt
Stockholm

Flygvärdinnans knep: Lägg en sko i värdeskåpet på hotellet

Värdeskåp, skor och en flygvärdinna
Flygvärdinnans knep för att inte glömma saker på hotellet. Foto: LEIF R JANSSON / TT / Shutterstock / Pixabay

Hur många gånger har man inte glömt det absolut viktigaste? Det kan ju faktiskt sluta i katastrof. Men det finns en lösning – lägg en sko i värdeskåpet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla har vi väl minst en gång i livet letat efter telefonen samtidigt som man pratat i den? Eller kanske bara varit allmänt glömsk och inte kunnat resa någonstans utan att ha glömt det viktigaste? Någon gång i livet har du nog glömt något som svidit till lite extra?

På resan

Nu under dessa lite ruggigare tider är det en del som flyr landet till varmare breddgrader. På hotellrummen finns det ofta en safety box, eller värdeskåp som det också kallas. Men hur bär man sig åt för att inte glömma sina värdesaker man lagt in i skåpet när det är dags för hemresa?

Ibland kan det ju vara så viktigt att hinna med flyget hem att man glömmer det viktigaste som man har låst in?

Flygvärdinnan tipsar

Men nu har flygvärdinnan Ty Opoku Adjei, som jobbar för British Airways, delat med sig av ett riktigt smart knep för att slippa glömma viktiga saker i hotellrummets värdeskåp.

Och det knepet kan ju vara något att ta till sig då flygvärdinnor och flygvärdar faktiskt lär vara några av de mest erfarna av att just bo på hotell?

Hur kommer då flygvärdinnan ihåg sina värdesaker varje gång hon lämnar ett hotellrum? Hon tar hjälp! Av vad? Sina skor.

– Mitt  bästa tips är att lägga en av skorna du tänker använda ombord på planet i kassaskåpet, säger hon till Well and good.

Det måste ju vara näst intill genialiskt? 

"Om du gör så kommer du aldrig.."

Så, för att inte glömma dina värdesaker så låser du helt enkelt in dem med en av dina skor som du tänkt resa med. När du sedan ska lämna hotellrummet och endast har en sko att ta på dig kommer det nog automatiskt väckas en lite tanke om var den andra skon kan befinna sig.

– Om du gör så kommer du aldrig lämna ditt hotellrum utan att kolla kassaskåpet igen, avslutar Ty Opoku Adjei till Well and good.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en städexpert som slår ett slag för att alla bör kissa i duschen. Kanske låter det galet eller bara helt normalt? Det kan du i alla fall läsa mer om här.

Har du glömt något viktigt på ett hotellrum?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela