Måndag 3 Okt
Stockholm

Städexperten: Därför bör du kissa i duschen

En person som kissar i toalett. En dusch och badkar med pilar
Enligt städexperten ska man passa på att slå en sjua i duschen. Foto: Shutterstock / Pixabay

Hur är det egentligen, ska man kissa i duschen? Eller bör man låta bli? Är det hygieniskt eller ohygieniskt? Enligt städexperten ska du passa på att slå en sjua när du tar dig en dusch.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det kanske inte är vanligaste samtalsämnet på festen? För vem öppnar konversationen med: "Brukar du kissa i duschen?". Kanske tillhör det inte topp fem-samtalsämnen för en kväll?

Uträtta andra behov i duschen

Att bakterierna frodas i badrummet är ingen nyhet. Oavsett hur mycket (eller lite) man skitar ner i badrummet så är det viktigt att göra rent efter sig. Men nu menar städexperten Sofia Baggio att man ska uträtta andra behov i duschen än att schamponera håret och tvåla kroppen. 

– Det är så skönt att kissa i duschen. Det är ljuvligt! Det kommer bara på automatik. Man hör vattnet, det är klart det kommer! Det kommer ju kiss, så är det, säger Baggio i en intervju med Aftonbladet.

Städexperten fortsätter:

– Man kissar i duschen, man kissar i toaletten, man kissar var man vill. Det går ju ut i samma vatten ändå. Men kissar man i badkaret som exempelvis jag gör, så måste man hålla rent efter sig.

Gör rent

Ja, Baggio menar att man ska göra rent efter sig, då det lätt samlas bakterier. Men också att det exempelvis kan bli orange/gult i badkaret. 

Dock behöver man inte skrubba rent efter varje gång man kissat, eftersom det tar lite tid innan det "färgar av sig", enligt städexperten.

32 miljoner badkar

Anledningen till att städexperten slår ett slag för att kissa i duschen är sparandet på vattnet.

– 32 miljoner badkar varje år. Om alla i Sverige i åldern 13 - 65 år skulle kissa i duschen en gång om dagen, så skulle vi spara 32 miljoner badkar med vatten. Det tycker jag är fantastiskt! Jag slår ett slag för kiss i duschen, förstå vad mycket vatten vi spar, säger hon i intervjun i Aftonbladet TV.

När det börjat bli riktigt burrigt ute, vad är då bättre än en varmdusch när man varit ute i kylan och frusit länge? Inte mycket! Men tyvärr är det inte optimalt. Nyheter24 har tidigare skrivit om sex anledningar till att du bör sluta duscha varmt. Här kan du läsa mer om det.

Brukar du kissa i duschen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.