Torsdag 24 Jun
Stockholm

Så här många svenskar påstår att de har sex varje dag

Nakna ben, par
Så här många har sex varenda dag. Foto: Shutterstock

En undersökning visar hur många svenskar som faktiskt påstår att de ligger varenda dag. Kan du gissa hur många det är?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att ligga kan vara helt fantastiskt, men hur ofta har vi i genomsnitt sex egentligen? En gång i veckan, ett par gånger i månaden eller mer sällan? Och hur många är det som påstår att de ligger så ofta som varje dag? 

SVT Nyheter har tillsammans med analys- och konsultföretaget Novus undersökt hur ofta svenskar i snitt ligger med varandra. I undersökningen har drygt 1000 personer svarat på frågor om sina sexvanor, och resultaten visar bland annat hur många svenskar som har sex någon gång varje dag. 

Definitionen av sex i denna undersökning avser penetrationssex.

Så här många ligger varje dag 

Har du en kompis som säger att hen ligger varje dag? Då är det mest troligt att denne ljuger för dig. Resultatet i undersökningen visar nämligen att ingen ligger så ofta som varje dag, skriver SVT Nyheter.

Men hur ofta har vi sex då? 

Det finns många olika faktorer som spelar in här. Har du ingen fast relation är det mer troligt att du ligger mer sällan än om du är i ett fast förhållande. Studien visar även att få kvinnor får orgasm enbart via penetrationssex, vilket också kan göra att fler kvinnor faktiskt föredrar att tillfredsställa sig själva (något som i den här undersökningen inte räknas som sex).

Men det vanligaste är att vi ligger någon gång i veckan. I undersökningen svarar 20 procent att de gör just det. Samtidigt finns det de som aldrig har sex. Totalt rör det sig om sju procent av männen och 14 procent av kvinnorna som uppger att de aldrig ligger, skriver SVT Nyheter

sex
Gillar du sex?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela