Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michelle Obama kommer till Sverige

- 18/12/2018, 11:39

Michelle Obama släpper ny bok "Min Historia" och åker ut i världen på bokturné. Sverige hamnade på listan och 10 april 2019 kan ni ta del av boksamtalet, “Becoming: An Intimate conversation with Michelle Obama” i Globen.

Den 10 april 2019 till Globen, Stockholm, där Michelle Obama berättar om sin nya bok – och sitt nya äventyr. 

"Min Historia" är just det, Michelle Obamas egen historia om sin tid som före detta first lady i vita huset. Det är även en samling av olika livserfarenheter som format henne genom livet, från barndomen i Chicagos South Side till universitetslivet på Princeton University och Harvard. 

Fanna Ndow Norrby, journalist och panelist, var bland de första som fick läsa memoaren och hade detta att säga till Selma Stories:

– Det är som en saga men hon beskriver också motgångar hon möter mycket på grund av att hon tillhör en arbetarklass, och även för att hon är en svart kvinna. Hon tar ingen skit och vill hela tiden överträffa sig själv.

Shelly for Prez

Michelle Obama har gjort historia flera gånger om, på egen hand och tillsammans med maken Barack Obama, USA:s före detta president (men det visste du, eller hur?). Förutom att ha varit den första afroamerikanska first ladyn i vita huset någonsin, så har hon även varit en eldsjäl i kampen för mänskliga rättigheter och global hälsa, bland annat. 

Hon var så pass omtyckt av folket att hon även fick förfrågningar om att själv kandidera till president efter makens åtta år vid makten. Men boss ladyn hade andra planer – som att släppa sin första memoar och ge sig ut på en massiv bokturné. 

"Nytt år, nytt jag" är en replik som många säger varje år, trots att vi troligtvis kommer förbli helt oförändrade. Men i år kanske är året då en del faktiskt kan hålla nyårslöftet om att bli lite bättre på att ta tag i den där boken som ligger och dammar på hyllan! Här kan du läsa fem tips om hur du kommer ihåg saker bättre – till exempel det där nyårslöftet...

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad Michelle Obama hållit på med efter sina åtta år i Vita huset. Läs mer här!