Torsdag 20 Jan
Stockholm

Småbarnspappa våldtog 9-årig flicka i ett soprum

Småbarnspappa döms för grov våldtäkt mot barn
Småbarnspappa våldtog barn i soprum - dömd till sex års fängelse och utvisning. Foto: TT

En 30-årig småbarnspapp tog in en 9-åriga flickan i ett soprum. Där blev hon våldtagen och misshandlad. Nu har han dömts till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av oktober lurade en 30-årig småbarns pappa in en flicka i ett soprum i Malmö. Flickan var i samma ålder som hans egna barn. Mannen ska sedan ha låst dörren till soprummet, brottat ner barnet, misshandlat henne och våldtagit den 9-åriga flickan, skriver Aftonbladet.

Kände inte flickan

I stämningsansökan står det att småbarnspappan har tagit stryptag på barnet och hotat att slå flickan om hon inte slutade skrika. 

”Gärningen är att anse som grov med hänsyn till målsägandens låga ålder samt då NN använt såväl våld som hot om brottslig gärning”, enligt stämningsansökan från Malmö tingsrätt.

Den 9-åriga flickan har sagt till polisen att hon inte visste vem mannen var. 

Blir utvisad

Fem dagar efter våldtäkten gick småbarnspappan själv till polisen och anmälde sig själv. Där erkände han också sitt brott.

Nu har mannen dömts till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han kommer också bli utvisad från Sverige och får inte återvända till landet på 15 år. Han ska också betala skadestånd till flickan på 170 000 kronor. 

Letade efter tjej att våldta

Samma dag som han våldtog den 9-åriga flickan så har han sagt enligt domen: ”letar efter en tjej att våldta, att han inte brydde sig om ifall tjejen var ett barn”.

Småbarnspappan har också dömts för sexuella övergrepp. Och det är för ett brott som inträffade tidigare under hösten i Skellefteå kommun. Då ska han ha sexuellt ofredat en 14-årig tjej och blottat sig för en annan kvinna, samt tagit på henne. Under händelsen ska mannen också ha burit på en kniv.

Sammanlagt har mannen dömts för grov våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt ofredande, misshandel, stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

Ett fall av misstänkt sexuellt övergrepp har fått stor uppmärksamhet i Danmark. Fallet gäller ett fyraårigt barn som tros blivit utsatt för våldtäkt omkring 50 gånger – på väg från och till förskolan, läs mer om det här.

Var det ett rättvist straff?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela