Torsdag 29 Jul
Stockholm

Här är de vegan-vänligaste resmålen i världen

avocados, röda och gröna tomater
Här är de vegan-vänligaste destinationerna. Foto: Pixabay

Att åka utomlands på semester kan vara lite trixigt om man är vegan. Många restauranger erbjuder inte så mycket alternativ för den som väljer den gröna tallriken. Nyheter24 listar de vegan-vänligaste destinationerna i världen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svenskar reser mer än någonsin, samtidigt som fler och fler väljer att bli veganer. Och det kan vara svårt för många att hitta resmål där det finns gott om restauranger som serverar veganmat. Men vi på Nyheter24 har hittat de tio bästa resmålen för veganer. 

Här är de vegan-vänligaste destinationerna i världen, enligt Daily Mirror.

Indien

Bildkälla: Pixabay

Även fast den indiska befolkningen domineras av vegetarianer så erbjuds det också massor av veganska rätter. Dock ska man tänka på att en del av maten innehåller mejeriprodukter. Men man kan dock enkelt hitta rätter som är gjorda av kokosmjölk.

Dessutom finns det ett enormt utbud på förrätter, ris- och grönsaksrätter som är veganska. Det man ska tänka på är att det är lättare att hitta veganska rätter i storstäderna. Så vill man åka till lite mindre orter bör man undersöka vilka restaurangerna en tid innan.

Här finns en guide på rätter som man inte får missa i Indien!

Austin, USA 

Bildkälla: Pixabay

Texas kanske främst är förknippat med cowboys och en stor köttkultur. Men staden Austin är ett undantag. Djurrättsorganisationen PETA har berömt staden i Texas och listat den som en av världens bästa veganstäder 

Här hittar man en mängd restauranger som serverar veganrätter, liksom mindre caféer och matställen för den som bara är lite småhungrig. Man får heller inte missa den årliga "VegFest" som sker varje höst. Här får man bland annat lära sig vilka fördelar vegansk kost har för djuren, klimatet och hälsan. 

Det finns även ett antal lokala restauranger och matbutiker som erbjuder några riktigt läckra rätter.

Chiang Mai, Thailand

Bildkälla: Pixabay

Thailand är generellt ett ganska vegan-vänligt land, men staden Chiang Mai erbjuder ett bredare utbud av växtbaserade rätter. I staden beläget i norra Thailand så kan du förvänta dig mat som veganburgare, goda sallader, streetfood och lokala specialiteter.

TripAdvisor har en gjort guide på de tio bästa restaurangerna och matställena i Chiang Mai. 

Portland, USA

Bildkälla: Pixabay

Staden Portland i delstaten Oregon är ett måste för alla veganer. Men man får akta sig, reser man dit kanske man väljer att flytta dit och aldrig komma hem igen. 

I Portland finns nämligen ett stort veganskt köpcenter som erbjuder allt från färsk mat till förpackade varor. Så det kan vara läge att ta med en extra resväska!

Även på de icke-veganska restaurangerna är chansen stor att det kommer att finnas mycket alternativ på menyn. Och om man letar efter billigt boende, så finns det ett antal veganvänliga Bed & Breakfasts till ett förmånligt pris. Här är en guide som visar den bästa maten!

New York, USA

Bildkälla: Pixabay

Det stora äpplet gör skäl för sitt smeknamn. New York har nämligen ett av världens mest varierande matutbud , som erbjuder många gröna alternativ (inte så konstigt eftersom det är en av världens största städer).  

Här finns restauranger som erbjuder allt från delikata pizzor och hamburgare, till bruncher och desserter. Och allt är veganskt! Guiden till de bästa veganska restaurangerna hittar man här!

Costa Rica

Bildkälla: Pixabay

Den västindiska ön Costa Rica är ett land som erbjuder en matkultur som ofta baseras på ris och grönsaker. Lokalbefolkningen lagar oftast sin mat med färska ingredienser, vilket gör det lättare att kontrollera ifall rätterna är veganska. 

Vissa av landets traditionella rätter kan innehålla mejeriprodukter, men dessa kan lätt bytas ut mot veganska alternativ. Alltså är Costa Rica en bra destination för veganer som gillar det enkelt! Här kan man se vilka restauranger som serverar veganskt!

Vancouver, Kanada

Bildkälla: Pixabay

Staden Vancouver i Kanade har ett maffigt utbud av veganska restauranger - oavsett vilken typ av mat man är ute efter. Här kan man bland annat hitta delikata kakor och bakverk. Dessutom finns det fiskfri sushi om man känner sig sugen på det!

Vancouvers veganutbud präglas också av brunchställen, livliga restauranger och streetfood. Här finns det mesta med andra ord.

Singapore

Bildkälla: Pixabay

Stadsstaten i Sydostasien är känt för att ha restauranger som erbjuder många internationella rätter. Därför är det inte så konstigt att veganer kan hitta många alternativ i Singapore. 

Här finns det gott om mat som man inte kan hitta på så många ställen; veganglass, veganpizza, currygrytor, dumpling och hamburgare. Massor av smaskens finns i en guide här!

San Francisco, USA

Bildkälla: Pixabay

San Franciscos matscen utmärks av stor variation, vilket gör att veganer kan hitta många olika restauranger som erbjuder goda veganska rätter.

Här kan man hitta hamburgerbarer, brunch-ställen och en massa snabbmat för den som vill gotta ner sig ordentligt! Det är heller inte helt ovanligt att maten också serveras glutenfri, för den som inkluderar det i sin kost. Guiden här visar de bästa matställena i San Francisco.

Kuala Lumpur, Malaysia

Bildkälla: Pixabay

I Malaysias huvudstad Kuala Lumpur finns det ett stort utbud på ekologisk mat. Här finns även många hälsokostaffärer, samt restauranger som serverar råkost. Alltså ett bra ställe för veganer!

Man kan även hitta lite undangömda matställen i hela Kuala Lumpur, varav många serverar vegan-vänliga och vegetariska rätter. Staden har en internationell prägel, vilket gör att man kan äta allt från pizza, glass, asiatiskt och hamburgare - som allt är veganskt! Här finns en guide över den bästa veganmaten i Kuala Lumpur.

Tycker du att det är lätt att hitta veganmat utomlands?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela