Sverige blir först i världen med vegansk Happy Meal

- 15/01/2019, 11:01 -

Nu lanserar McDonalds i Sverige det veganska Happy Meal-alternativet McFalafel. Den veganska falafeln kommer även att kunna köpas separat som ett snack.

Idag avslöjade McDonald's några riktigt goda nyheter för alla veganer som är trötta på att fyllekäka McVegan på lördagsnätter. 

Nu lanseras nämligen McFalafeln, ytterligare ett veganskt Donken-alternativ. 

I och med lanseringen blir Sverige också först i världen med att erbjuda veganskt Happy Meal, då McFalafeln kommer att finnas som ett alternativ till kyckling och nötkött i den ikoniska barnboxen. 

Två nya veganska dippsåser

Så när kan du sätta tänderna i den smarriga falafeln då? Jo, den 22 januari, enligt McDonald's pressmeddelande. Utöver att den säljs i Happy Meal så kommer också McFalafel att säljas som ett separat snack – vilket är perfekt om man vill bygga ett eget mål.

McFalafel
McFalafeln. Bildkälla: McDonalds

Tillsammans med falafeln rullar även två nya dippsåser ut, en krämig youghurtdipp (ej vegansk) och en dipp med smak av grillad paprika (vegansk) som man får tillsammans med McFalafeln. 

– Vi är glada över att lansera vår nyhet McFalafel och därmed kunna erbjuda våra stora och små gäster ännu fler valmöjligheter. Att vi kan erbjuda ett veganskt alternativ i vår ikoniska Happy Meal är något som vi är stolta över och hoppas att våra gäster kommer uppskatta lika mycket som vi gör, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s.

Här kan du också läs om de vegan-vänligaste resmålen i världen.