Kvinnan med barnvagn fastnade i rulltrappan.
Kvinna med barnvagn fastnade i rulltrappan. - Foto: TV3

Mardrömsscenariot blir verklighet – barnvagnen fastnar i rulltrappan

I kvällens avsnitt av Tunnelbanan åker en mamma och hennes fyraåring rulltrappa när barnvagnen plötsligt fastnar. Trygghetsvärdarna rusar till platsen för att ta hand om den chockade mamman och skadade pojken tills ambulansen hunnit fram.


Det var vid Gullmarsplans tunnelbanestation som trygghetsvärdarna Kelmend och Sahin plötsligt hörde ett barnskrik från rulltrappan. De rusade dit och tryckte snabbt på rulltrappans knapp för nödstopp. 

Det visade sig att en ung mamma hade fastnat med barnvagnen i rulltrappan. Hennes son hade trillat och slagit i huvudet ordentligt. 

– Han blödde kraftigt, säger en av trygghetsvärdarna. 

En av värdarna tog upp pojken och höll honom i famnen, samtidigt som han uppmanade fyraåringen att andas ordentligt. 

– Det jag tänkte är att det här kan vara illa. Mamman såg ut att vara på väg att svimma, barnet kunde ha hjärnskakning, säger trygghetsvärden Kelmend. 

I kvällens avsnitt av tunnelbanan följer vi när trygghetsvärdarna hjälper en kvinna som fastnat med barnvagnen i en rulltrappa. Bildkälla: DPlay

Trygghetsvärdarna inspekterade såret och konstaterade att det var djupt. Den fyraåriga pojken blödde från huvudet och trygghetsvärdarna tillkallade ambulans till platsen.

SOS ringde trygghetsvärden Kelmend för att få en uppdatering från platsen. 

– Mamman är kritvit och ser svimfärdig ut. Vi håller på att trycka på såret på barnet, det verkar vara djupt, säger Kelmend till SOS Alarm. 

Till platsen kom också SL:s ungdomsvärdar från Lugna gatan. En av ungdomsvärdarna började att prata persiska med mamman och försökte att hålla henne vaken. 

När ambulansen väl kom till olycksplatsen berättade trygghetsvärdarna om situationen – att mamma är skakig och troligtvis i chock. Ambulanspersonalen tog med sig den chockade mamman och hennes son till sjukhuset för vidare vård. 

– Man lider ju med familjen. Det är ju ett litet barn, han är bara fyra år. Om det var mitt barn som hade ramlat och fått ett jack i huvudet, då hade jag också blivit chockad. Det var tur att vi upptäckte det snabbt, annars hade det kunnat gå jäkligt illa, om vi inte hade tryckt på nödstopp, säger trygghetsvärden Sahin. 

– Det var ju tur att ambulansen kom snabbt också. Det var bra jobbat,  säger trygghetsvärden Kelmend.

Tunnelbanan sänds torsdagar 20:00 i Kanal 5 och på Dplay. 

Se i klippet ovan när trygghetsvärdarna hjälper mamman och pojken som fastnat i rulltrappan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Tunnelbanan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.