Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mardrömsscenariot blir verklighet – barnvagnen fastnar i rulltrappan

- 17/01/2019, 18:14 -

I kvällens avsnitt av Tunnelbanan åker en mamma och hennes fyraåring rulltrappa när barnvagnen plötsligt fastnar. Trygghetsvärdarna rusar till platsen för att ta hand om den chockade mamman och skadade pojken tills ambulansen hunnit fram.

Det var vid Gullmarsplans tunnelbanestation som trygghetsvärdarna Kelmend och Sahin plötsligt hörde ett barnskrik från rulltrappan. De rusade dit och tryckte snabbt på rulltrappans knapp för nödstopp. 

Det visade sig att en ung mamma hade fastnat med barnvagnen i rulltrappan. Hennes son hade trillat och slagit i huvudet ordentligt. 

– Han blödde kraftigt, säger en av trygghetsvärdarna. 

En av värdarna tog upp pojken och höll honom i famnen, samtidigt som han uppmanade fyraåringen att andas ordentligt. 

– Det jag tänkte är att det här kan vara illa. Mamman såg ut att vara på väg att svimma, barnet kunde ha hjärnskakning, säger trygghetsvärden Kelmend. 

Tunnelbanan.
I kvällens avsnitt av tunnelbanan följer vi när trygghetsvärdarna hjälper en kvinna som fastnat med barnvagnen i en rulltrappa. Bildkälla: DPlay

Trygghetsvärdarna inspekterade såret och konstaterade att det var djupt. Den fyraåriga pojken blödde från huvudet och trygghetsvärdarna tillkallade ambulans till platsen.

SOS ringde trygghetsvärden Kelmend för att få en uppdatering från platsen. 

– Mamman är kritvit och ser svimfärdig ut. Vi håller på att trycka på såret på barnet, det verkar vara djupt, säger Kelmend till SOS Alarm. 

Till platsen kom också SL:s ungdomsvärdar från Lugna gatan. En av ungdomsvärdarna började att prata persiska med mamman och försökte att hålla henne vaken. 

När ambulansen väl kom till olycksplatsen berättade trygghetsvärdarna om situationen – att mamma är skakig och troligtvis i chock. Ambulanspersonalen tog med sig den chockade mamman och hennes son till sjukhuset för vidare vård. 

– Man lider ju med familjen. Det är ju ett litet barn, han är bara fyra år. Om det var mitt barn som hade ramlat och fått ett jack i huvudet, då hade jag också blivit chockad. Det var tur att vi upptäckte det snabbt, annars hade det kunnat gå jäkligt illa, om vi inte hade tryckt på nödstopp, säger trygghetsvärden Sahin. 

– Det var ju tur att ambulansen kom snabbt också. Det var bra jobbat,  säger trygghetsvärden Kelmend.

Tunnelbanan sänds torsdagar 20:00 i Kanal 5 och på Dplay. 

Se i klippet ovan när trygghetsvärdarna hjälper mamman och pojken som fastnat i rulltrappan. 

Tittar du på Tunnelbanan?