Leif GW Persson och Jenny Strömstedt
Fallet Alireza tas upp i kvällens Brottsjournalen - Foto: Privat / Anders Wiklund/TT

Försvunne Alireza efterlyses i Brottsjournalen

Under hösten 2016 anmäldes 33-årige Alireza som försvunnen i Göteborg. Nu vänder sig polisen till Brottsjournalen i hopp om att få in tips från allmänheten.


Onsdagen den 14 september 2016 anmäldes 33-årige Alireza försvunnen i Göteborg, efter en anmälan från hans tidigare flickvän. Ingen hade hört något från honom sedan kl 11.30 två dagar innan. Det man visste innan han försvann var att Alireza skulle gå ut för att köpa cigaretter. Sedan dess har ingen hört något från honom.

Polisen misstänker att han har blivit mördad, men ännu har ingen kropp hittats. Både en man och en kvinna har suttit häktade misstänkta för att ha mördat Alireza. Men under fredagen släpptes kvinnan. Nu vädjar polisen om hjälp och har satt sitt hopp till Brottsjournalen för att få in tips från tittarna.

Första gången polisen kommenterar fallet

Mannens namn och bild har tidigare inte publicerats i media, eftersom polisen varken har bekräftat eller kommenterat fallet. Detta blir alltså första gången polisen pratar om fallet offentligt.

Polisen jobbade i ett års tid med att försöka kartlägga Alireza och de kunde följa hans telefon. De kom fram tidigt i utredningen till att han hade lämnat en lägenhet i Kortedala 12 september 2016, ungefär vid 11.30-tiden.

Via telefonens rörelser kunde polisen se att den rörde sig mot Vidkärr, i östra Göteborg. Där öppnar Alirezas mobil upp sig mot en mast klockan 11.56, och det är det sista aktiva uppkopplingen på hans telefon.

Ouppklarade affärer

– Det där med att han ska ha varit iväg för att köpa cigaretter kan vi nog glömma, det är det han har sagt till dottern. Han åker för att köpa knark, så hamnar han på fel ställe, säger Leif GW Persson till Jenny Strömstedt i programmet och fortsätter:

– Personer som han har oftast ouppklarade affärer och det räcker som utlösande orsak till en sådan här händelse.

Detaljerat tips

I augusti 2017 kom det in ett detaljerat tips till polisen. Tipset menade att Alireza hade blivit lurad till en lägenhet och där blivit dödad.

Efter en noggrann undersökning i lägenheten som tipset handlade om, misstänker polisen att det var precis så – Alireza har mördats i lägenheten.

Orsaken till att polisen går ut med dessa detaljer är för att de vet att det fortfarande finns personer där ute som vet mer än vad de sagt. De vädjar nu om hjälp från allmänheten, för ännu är inte Alirezas kropp hittad.

Två personer häktade

Två personer har suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Men i fredags släpptes av dem, kvinnan, och mannen sitter kvar i häktet.

Vid försvinnandet hade Alireza på sig den röda tröjan han bär på bilden till höger. Bildkälla: Privat

Se i spelaren ovan när Leif GW Persson och Jenny Strömstedt diskuterar fallet.

Vet du något om försvinnandet av Alireza? Ring då polisens tipsnummer: 010 - 565 65 00

I förra veckans avsnitt tog programledarna bland annat upp fallet med den svenska tv-profilen som misstänkts ha antastat en pojke i yngre tonåren i USA. Här kan du läsa mer om det.

Brottsjournalen sänds på TV4 och TV4play på tisdagar kl 21.00. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Brottsjournalen?
Tack för din röst!