Stockholm

Facebook, Instagram och WhatsApp slås ihop – det här händer

Instagram, WhatsApp, Mark Zuckerberg
Instagram, WhatsApp och Facebook Messenger slås ihop. Foto: Eric Risberg/AP/TT, Pixabay, Unsplash

Just nu håller Facebook på att arbeta med att slå ihop meddelandefunktionerna i Instagram, WhatsApp och Facebook Messenger. Projektet förväntas att bli klart i slutet av året eller i början av 2020.


Läs mer

De populära apparna Instagram, Facebook Messeger och Whatsapp, ägs alla av Facebook. Nu vill Facebooks grundare Mark Zuckerberg utveckla dessa ytterligare ett steg – nämligen genom att slå ihop dessa tre appar med varandra, rapporterar The New York Times. 

Hålla användarna kvar i "Facebook-familjen"

I dag finns det stora rivaliteter bland meddelandetjänster, som bland annat ägs av Apple och Google. 

Genom att slå ihop apparna vill Zuckerberg förbättra chattupplevelsen för användaren, och förhoppningsvis få denne att vara kvar i "Facebook-familjen", snarare än att använda sig av tillexempel Apples Imessage.

Meddelandetjänsterna slås ihop

Det som kommer att ske är att apparnas meddelandetjänster slås ihop, men annars kommer de att fortsätta fungera som fristående appar, precis som de gör nu. Med andra ord innebär detta att du kommer att kunna chatta med någon på WhatsApp utan att själv ha appen installerad. 

Fyra personer som är involverade i processen berättar för New York Times att apparnas underliggande tekniska struktur kommer att vara förenade med varandra. För att nå målet krävs en bearbetning av den grundläggande koden i apparna, vilket kräver tusentals Facebook-anställdas insatser.

I samband med detta håller företaget även på att införa en mer avancerad kryptering på alla deras chattappar.

Då kommer detta att ske 

Projektet med att slå ihop apparna är redan igång, men i ett tidigt stadie. Facebooks mål är att slutföra arbetet i slutet av 2019, eller i början av 2020. 

– Vi vill bygga de bästa chattupplevelserna som vi kan, och människor vill att chattfunktionen ska vara snabb, pålitlig och privat, meddelar en talesperson för Facebook.

Lovade att inte slå ihop apparna

Instagram grundades av Kevin Systrom och Mike Krieger 2010, men köptes av Facebook 2012. År 2014 köpte Facebook även WhatsApp, som grundades av Jan Koum och Brian Acton 2009. Tidigare har Zuckerberg lovat att inte slå ihop apparna, något som han nu bryter, skriver The New York Times

Nyheter24 har tidigare skrivit om att man numera kan ångra meddelanden man skickat i Messenger. Det kan du läsa mer om här!

Tycker du att det är bra att dessa tre slås ihop?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.