Torsdag 30 Jun
Stockholm

5 saker som bevisar att vara singel kan förbättra ditt liv

Kvinna, Man
5 saker som är bra med att vara singel!. Foto: Unsplash

Är du den enda i ditt kompisgäng som fortfarande är singel? Du kan vara lugn! Det finns flera fördelar med att leva med sig själv, snarare än med någon. Här är 5 saker som bevisar det!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"När är det dags för dig att träffa någon då?".

Ja, vi är nog många som har fått den här frågan ett flertal gånger av våra nära och kära. För visst är det så, det ligger i människors natur att träffa någon – skaffa barn och sedan leva ett liv med Volvo, villa och vovve. Det är i alla fall vad några av oss har fått lära sig i tidig ålder. 

Men det kan ju faktiskt vara så att man inte vill träffa någon, man trivs med sig själv helt enkelt. Eller så är det tvärt om – man fantiserar om att ta med sin partner till nära och kära. 

Misströsta inte. En studie som gjorts visar nämligen att det finns flera fördelar att leva singellivet snarare än i ett romantiskt förhållande. 

Här är 5 superbra saker med att vara singel! 

1. Ditt sinne är fridfullt 

Som singel behöver du aldrig ta hänsyn eller anpassa dig efter någon annan, utan bara tänka på dig själv.

– Tro det eller ej, men relationer är mentalt "dyra". Intimitet och partnerskap tar upp mycket utrymmen i våra huvuden, även om mycket av det händer omedvetet, säger relationsexperten och författaren Susan Winter, i studien.

Dessutom menar Winter att personer som är i en relation oundvikligt oroar sig över sin partner, något som man slipper som singel. 

2. Du är mer öppen för nya saker 

Ja, det finns inte så mycket annat än att våga göra nya saker när man är singel, menar experter. Och visst är det så! När du är ensam måste du göra mer saker själv, vare sig du vill eller inte. 

Det finns ingen som hindrar dig till något – oavsett om det är att flytta till ett annat land, resa eller byta jobb. Då är det bara du som bestämmer. 

3. Du har tid att lära känna dig själv 

En del som är i ett förhållande säger att de "har förlorat sig själva", det vill säga att de slutar att göra saker självständigt. 

Relationsexperten och psykologen Dr. Niloo Dardashti menar att människor som har relationer riskerar att förlora kontakten med sig själva, eftersom de har mindre tid att fokusera på sin personliga utveckling. Är du singel däremot, finns all tid för det.

– När du är ensam har du fler möjligheter känna kontakt med dig själv, säger hon. 

4. Du lär dig att gilla till eget sällskap

Den här punkten är väldigt viktig – att kunna uppskatta sitt eget sällskap. Att vara beroende av att alltid vara med någon kan vara jobbigt. 

Att vara singel behöver nödvändigtvis inte vara densamma som att vara ensam. Egentid gynnar dig snarare, och vi befriar oss från att "jaga" andra. 

5. Ditt självförtroende kan höjas

Alla behöver vi en liten boost på vårt självförtroende titt som tätt – och som singel kan det höjas mer än hos de som är i ett förhållande.

– När du är ensam finns det en styrka som nästan alltid måste vara där. Vi tenderar oss ibland att förlita oss på våra partners mycket mer än vad vi egentligen behöver, säger Winter.

Hon avslutar:

– Ensamhet ger självreflektion och självreflektion ger självförtroende.

Källa: Time 

Är du singel?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.