Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens varning till alla bilförare: "Det är dumt och farligt"

- 08/02/2019, 22:04

Att köra bil är inte det säkraste man kan göra. Inte heller blir det bättre när bilister gör alla möjliga knep för att komma undan polisen. Nu varnar polisen om en sak du inte ska göra i trafiken.

Brukar du köra bil titt som tätt? Förhoppningsvis kör du alltid i rätt hastighet, men precis som du vet vi att det är lätt att trycka lite extra på gasen ibland. Är du då en av dem som saktar ner farten när du kommer till en fartkamera eller brukar du dra ner solskyddet för att inte synas på bilderna som tas på dig och din bil?

Vad du än gör så ska du i alla fall inte gömma ditt huvud under ratten när du kör. 

Det var fallet när danska Sydjyllands Politi gjorde en hastighetskontroll på bilförare i måndagskväll. En bil kom körande i 129 kilometer i timmen på en landsväg, vilket var över den tillåtna hastigheten. 

Han ville verkligen komma undan polisens röda lins och gjorde allt i sin makt för att inte bli igenkänd av polisen. Han drog ner sitt huvud under bilratten och körde flera meter utan att se. 

Nu går polisen ut på Twitter och varnar andra bilförare för att göra likadant som denne gjorde. De kallar handlingen "dum och farlig".

Polisen kallade handlingen "dum och farlig". Bildkälla: Twitter

Med andra ord - gör alltså inte så här om polisen skjuter rött ljus på dig eller när du åker förbi en fartkamera! 

Något du inte heller får göra är att köra bil med snö på taket, det är nämligen olagligt! Nyheter24 har tidigare skrivit om det och det kan du läsa här!