Måndag 2 Aug
Stockholm

Ida Warg fick sin identitet stulen: ”Jag är sjukt förbannad”

Ida Warg
Ida Warg. Foto: Instagram/Ida Warg

Influencern Ida Warg har fått sin identitet stulen av en okänd man. Han ska ha trakasserat och bedragit företag i hennes namn, samt lurat till sig produkter för hundratusentals kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Influencern och bloggaren Ida Warg har en Youtube-kanal med över 200 000 prenumeranter. Hon är även aktiv på Instagram med 300 000 följare. Men med kändisskapet finns det en baksida – nu har hon hamnat i skottgluggen för en bedragare. 

I kvällens avsnitt av Trolljägarna berättar Ida att hon har blivit utsatt för trakasserier av en man som startat en mailadress i hennes namn. 

– Han mailar olika företag och låtsas vara mig. I början brydde jag mig inte så mycket, jag tänkte att det skulle sluta snart, säger Ida Warg. 

Men mannen slutade inte – tvärtom eskalerade det hela och i nuläget har han låtsats vara Ida Warg i ett helt år. 

– Personen har lurat massa företag på både produkter och pengar. Just nu är jag sjukt förbannad och hoppas att han slutar efter det här programmet, säger Ida. 

Ida Warg uppskattar att mannen lurat till sig olika produkter till ett värde av hundratusentals kronor. 

– Både kläder, klockor, gratis mat, det är jättemycket pengar, säger hon. 

En bedragare har stulit influencern Ida Wargs identitet och orsakat kostnader för hundratusentals kronor. Bildkälla: Instagram/idawarg

Ett femtiotal företag har kontaktat Ida Warg som misstänker att det har skett bedrägerier i hennes namn. Ida har polisanmält bedrägerierna tre gånger men ärendena har lagts ner efter någon vecka. 

– Det värsta med allt de här är att folk blir lurade, att företag blir lurade att skicka produkter, det kan ju betyda jättemycket för dem. Det kanske inte är stora företag. Om han får ett presentkort på 15.000 kronor, det betyder ju jättemycket för ett litet företag, säger hon. 

Mannen bakom bedrägerierna visar sig vara en 18-åring som bor i Stockholm. Han är från tidigare dömd för brott mot knivlagen. I kvällens avsnitt av Trolljägarna ställer Robert Aschberg bedragaren mot väggen. 

Trolljägarna sänds på måndagar 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se i klippet ovan när Ida Warg berättar om hur hon fått sin identitet stulen. 

Har du blivit utsatt för identitetsstöld någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela