Fredag 1 Jul
Stockholm

Paul äter två kilo kött – varje dag: "Jag får allt jag behöver"

kött, en man som flexar musklerna
Paul Nilsson, 40, äter två kilo kött om dagen. Foto: Pixabay, Paul Nilsson

Paul Nilsson var överviktig och led av astma, allergier, eksem och sömnapné. Men efter att gått över till en ren köttdiet så har alla hans besvär försvunnit: "Jag får i mig allt jag behöver", säger Paul Nilsson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Paul Nilsson, 40, var överviktig och led av av astma, allergier, eksem och sömnapné. Skåningen vägde 98 kg och hade 20 procents kroppsfett. Han provade bland annat LCHF-diet och vegetarisk kost, men ingenting gav det resultat som Paul önskade. Han hade fortfarande stora problem att gå ner i vikt.

Dessutom behövde han en andningsmaskin för att kunna sova om nätterna. Och utöver det visade det sig att han hade narkolepsi, något som gjorde vardagen ännu mer besvärlig. 

– Jag kunde somna varsomhelst. På bussen eller tåget. Jag somnade hela tiden, säger Paul Nilsson till Nyheter24.

40-åringen började därför söka hjälp online och hittade diverse sajter om människor som hade testat en ren köttdiet och fått positiva resultat. 

– Jag hade ingenting att förlora, fortsätter han.

Äter två kilo kött om dagen

Det fick Paul att radikalt ändra sina kostvanor. Varje dag åt han två kilo kött och 200 gram ägg.

– När jag provade den här köttdieten så kände jag att saker och ting började förändras. 

Från november 2017 till mitten av mars 2018 så berättar Paul att han gått ner från 98 till 86 kilo, och hade en fettprocent på 6 procent. Dessutom menar han att alla hans andra problem och besvär försvunnit helt och hållet, något som Lokaltidningen var först att skriva om.

– Jag märkte att jag inte fick några anfall eller utslag längre. Idag känner jag inte att jag behöver några  hjälpmedel för kunna sova och jag har faktiskt inte varit sjuk på ett helt år!

Paul Nilsson rasade i vikt med hjälp av sin köttdiet. Bildkälla: Paul Nilsson

Dricker bara vatten

Idag tränar han sex dagar i veckan. Han kör konditionspass mellan klockan 02-06 på morgonen och ett styrkepass efteråt. Han dricker bara vatten och har tagit bort all alkohol, socker och kolhydrater från sin kost.

Är du inte rädd att du inte får i dig alla näringsämnen som kroppen behöver med din kost?

– Nej, jag får allt jag behöver. Det finns allting jag behöver i kött och ägg, anser Paul. 

Enligt ny forskning bör vi endast äta 100 gram kött per vecka och mycket mer grönsaker för att rädda klimatet, vad säger du om det? 

– Det tycker jag är 100 procent bullshit. Det finns studier som visar på att under de tio senaste åren så har köttkonsumtionen minskat med 10 procent. Och det har inte hänt någonting med klimatet. Det går inte att bevisa att om vi äter mindre kött så har det någon påverkan på klimatet, menar han och fortsätter:

– Jag tror det finns mycket fake news och propaganda när det gäller matindustrin. De vill säkert tjäna så mycket pengar som möjligt. Militanta veganer kör mycket propaganda med till exempel djurplågeri, avslutar Paul till Nyheter24.

Vad säger dietisten?

Nyheter24 har pratat med legitimerade dietisten Sofia Antonsson som är ytterst tveksam till denna köttdiet. Hon arbetar bland annat med att hjälpa folk bli fria från sina magbesvär, exempelvis IBS.

– Alltså, två kilo kött om dagen låter i min värld mycket tveksamt. Det är inget jag någonsin skulle rekommendera. Skulle jag mot förmodan göra det skulle min legitimation vara i fara, säger Sofia Antonsson till Nyheter24.

Anledningen till att det inte är att rekommendera är att vanliga intaget av rött kött rekommenderas till max 500 gram i veckan. Den rekommendationen lutar sig mot forskning som visat ett tydligt samband mellan tjocktarmscancer och rött kött, skriver Livsmedelsverket.

– Kost och näring är inte ett så välstuderat område som man kan tro att det är, framförallt inte de nya dieterna. Så när "lågkolhydrattrenderna" kom hoppade många på, utan att veta vad det egentligen innebar för kroppens framtid. Hur funkar det på lång sikt? Det är det ingen som vet, för det är så nytt så det finns inga studier på det ännu, säger Sofia Antonsson och fortsätter:

– Men det finns två riktigt säkra saker. Det första är att mer grönsaker mår alla människor bra av. Det andra är att mindre kött och charkprodukter mår alla människor bra av.

Äta eller inte äta

Hur Paul har blivit av med alla sina besvär under sin diet kan inte Sofia svara på. Men hon tror inte att det är just intaget av ägg och kött som gjort honom frisk från det. Hon menar att det kanske inte beror på vad han åt, utan kanske blev han frisk från sina besvär med hjälp av vad han inte åt?

– Nu vet ju inte jag vad han åt innan, men kanske  är det något hans kropp inte tål som han nu uteslutit från sin kost? Oavsett, att äta så mycket kött är extremt och framförallt onaturligt. Vi åt inte ens särskilt mycket kött på stenåldern, avslutar Sofia Antonsson med ett fniss till Nyheter24.

Sofia Aronsson är legitimerad dietist och grundare av BellyBalance. Bildkälla: Privat / Pixabay

Men hur mycket påvekar köttet vårt klimat egentligen? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och du kan läsa mer om det här.

För att kunna nå EU:s klimatmål måste svenskarna äta mindre kött, dricka mindre mjölk och äta mindre ost, enligt forskare. Läs mer om det här.

Skulle du kunna äta bara kött varje dag?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.