Torsdag 13 Maj
Stockholm

Här är allt du vill veta om elitsoldaten Ant Middleton

Anthony "Ant" Middleton
Anthony "Ant" Middleton gästar kvällens avsnitt av Skavlan. Foto: Instagram

Ant Middleton har nått en nivå som ytterst få människor i världen klarar – nämligen den heliga treenigheten inom det militära. Ikväll gästar han Skavlan och Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om honom!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anthony ”Ant” Middleton är en brittisk elitsoldat som hade som uppgift att vara först på plats i extrema krissituationer i Afghanistan. 

Han är även chefsinstruktör för en brittisk succéshow och i kvällens avsnitt av Skavlan gästar Anthony "Ant" Middleton och berättar om livet som elitsoldat. 

Nyheter24 har tagit fram det du förmodligen vill veta om honom! 

”Den heliga treenigheten” 

Anthony "Ant" Middleton är en av få som lyckats uppnå ”The Holy Trinity” inom det militära. Det innebär att han har tjänstgjort i Royal Marines, 9 Parachute Squadron Royal och SBS (Special Boat Services). 

I Special Boat Services var Middleton alltid förste man på plats vid olika insatser. 

SAS Who Dares Wins

Middleton är chefsinstruktör och frontfigur för brittiska Channel 4:s succéshow, SAS Who Dares Wins, som visades på SVT under namnet Elitstyrkans hemligheter. I programmet återskapar de Special Air Services hemliga och extremt tuffa rekryteringsprocess. 

Anthony "Ant" Middleton är aktuell med boken ”Förste man in : att leda i frontlinjen”. Bildkälla: Instagram/antmiddleton

Uppväxt 

Ant Middleton föddes i Portsmouth, Hampshire, men växte sedan upp i Frankrike. Han bor nu i Essex med sin fru Emilie och deras fyra barn. Middleton har ytterligare en son från en tidigare relation. 

Författare

”Förste man in : att leda i frontlinjen” heter självbiografin som Middleton är aktuell med just nu. I den berättar han om sin militära karriär som har tagit honom till flera av världens farligaste platser. I den nya boken delar han även med sig av sina insikter och menar att alla kan ha nytta av dem i det dagliga livet.

Fängelse 

2013 blev Middleton dömd till fängelse efter att ha attackerat två poliser under en utekväll i Chelmsford. Av det 14 månaders långa fängelsestraffet, satt han bara fyra av dem i fängelse. 

Missa inte när Ant Middleton berättar om den nya boken och livet som elitsoldat i Skavlan ikväll, på SVT1 21:00. 

Fredrik Skavlan gästas även av den norska sångerskan Helene Bøksle, svenska skidstjärnan Stina Nilsson, Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen och artisten Veronica Maggio i kvällens avsnitt.

Tittar du på Skavlan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela