Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kan du dricka gratis sprit – om du överlever resan

- 15/04/2019, 11:15

Är du sugen på en liten drink eller två men vill inte spendera så mycket pengar? Då ska du åka till Nordpolen, för på onsdag kommer en pop-up bar att öppnas som serverar gratis gin.

Snart vankas det påsk och varför inte fira ledigheten med en klassisk GT? För på onsdag kommer en pop-up bar att öppnas, där det serveras gratis sprit. Men vad är haken då tänker du? Jo, baren kommer nämligen att slå upp dörrarna vid jordens nordligaste punkt, Nordpolen.

Regionen som är beläget mitt i Norra ishavet, är nästan alltid helt täckt av is. Och kommunikationerna är såklart inte likt storstädernas kollektivtrafik. Du kan varken åka taxi eller buss för att komma till baren, så därför krävs det en rejäl insats (expedition) för att kunna njuta av gratis drinkar.

Anläggningen Arctic Bar har bara öppet en enda dag, nu den 17 april, och är ett litet skojsigt reklamjippo som anordnas av det finländska ginföretaget Arctic Blue Gin.

Arctic Bar
Arctic Bar slår upp dörrarna den 17 april. Bildkälla: Arctic Blue Gin/Facebook

Nu har företaget skickat en egen expedition för att öppna baren, lett av en finsk fotograf och en polarexpert. 

– För att överleva där måste du vara lite tokig och rejält tuff. Precis som de vilda blåbär vi kryddar vår gin med som kämpar i frusen mark för att hålla sig vid liv, säger ginföretagets grundare till Expressen.

För en dag så kommer Arctic Bar bli världens nordligaste bar, en titel som annars hålls av baren på Hotel Tulpan i Svalbard.

Så har du varma vinterkläder hemma i garderoben och är sugen på ett riktigt kyligt äventyr så kanske detta är något för dig. Det är ju trots allt gratis gin vi snackar om!