Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

22-åring ville ta bild till Instagram – föll och dog

- 17/04/2019, 22:39

En 22-årig student i New York skulle ta en bild i toppen av Bell Tower när det tragiska hände. Hon klättrade upp i ett klocktorn för att fånga den fina utsikten, kort därefter föll hon mot sin död.

Journaliststudenten Sydney Monfries, 22, skulle ta en bild i toppen av Bell Tower, New York, när den tragiska händelsen inträffade. 

Det var i söndags som Sydney åt middag med några vänner och sedan bestämde sig för att klättra upp i Bell Tower  som en ”invigningsfest” innan examen nästa månad. 

När hon klättrade upp för de smala trapporna på insidan av tornet laddade hon upp en video på sociala medier och skrev ”Bell Tower”, enligt New York Times. 

När 22-åringen väl var uppe i Bell Tower tappade hon fotfästet och föll rakt ner i tornet. Hon låg sedan medvetslös på marken när ambulanspersonalen nådde platsen. 

När hon kom fram till sjukhuset konstaterade läkarna att hon hade dött av skadorna från det 12 meter höga fallet. 

Sydney Monfries
Sydney Monfries skulle ta en bild uppe i ett torn och föll sedan 12 meter. Bildkälla: Twitter/NYScanner

Skolan som Sydney Monfries studerade på har uttalat sig om den tragiska händelsen: 

"Universitet sörjer förlusten av Sydney Monfries, en student på Fordham College vid Rose Hill, som dog i söndags kväll efter att ha fallit inuti Keating Clock Tower."

På sociala medier sprids kondoleanser av familj, vänner och studenter. 

"Du var så snäll och godhjärtad. Du var så smart, fin och vänlig som din mamma. Tack för att du var en så fantastisk människa. Jag kommer alltid minnas dig. Vila i frid", skriver vännen Anna Newell på Instagram.