Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk tv-profil döms till 12 månaders villkorligt – måste lämna USA

- 23/04/2019, 22:20 -

En svensk tv-profil anklagades i januari för sexövergrepp på en minderårig pojke i USA. Han har nu dömts till 12 månaders villkorligt fängelsestraff och tvingas att lämna landet.

I januari i år greps en folkkär svensk tv-profil i USA. Orsaken var att den välkände programledaren misstänktes för att ha antastat en pojke i yngre tonåren. Han fängslades och borgen sattes på cirka 1 miljon konor. Nyheter24 rapporterade om det och här kan du läsa mer om händelsen.

Tv-profilen har medgivit att han varit på plats i parken där det hela ska ägt rum. Men han har hela tiden nekat till att ha gjort något som helst opassande.

Mildare brottsrubricering

Under tisdagskvällen rapporterade Expressen att tv-profilen nu nått en uppgörelse, gällande fallet om sexövergrepp som han anklagades för i Florida.

Han erkänner sig alltså skyldig till en mildare brottsrubricering, något som kallas "misdemeanor battery", vilket innebär en lindrigare form av misshandel.

Detta har lett till att han kommer att få lämna landet – med en villkorlig dom.

Svenske tv-profilen dömdes till 12 månaders villkorligt fängelse.

Får inte återvända

Domen gör att han inte kommer att få komma tillbaka till landet.

– Han fick 12 månaders villkorlig dom. Den domen gör att han inte får återvända till det här landet, säger Paula McMahon på åklagarkontoret i Broward County, i Fort Lauderdale, till Expressen.