Torsdag 22 Februari 2024
Att-tanka-pa-nar-du-flyttstadar
Att tänka på när du flyttstädar - Foto: Pixabay, Pixabay

Flyttstädning – här är vad du måste tänka på

Dags att flytta? Jättekul! Men det finns ett moment som många fruktar – flyttstädningen. Och med viss rätt, det finns en del saker att tänka på. Men oroa dig inte, vi har listan du behöver för en lyckad flyttstädning!


Att flytta kan vara jättekul! Men ett moment brukar vara fruktat – städningen. Och med viss rätt, flyttstädning är lite trixigare än vanlig städning.

Men oroa dig inte, Nyheter24 har listan på vad du ska tänka på när du flyttstädar. 

Avsätt tid 

En av de första sakerna att tänka på är att avsätta tillräckligt med tid! Att flyttstäda är ett stort projekt och inte något som görs på några timmar. En mer realistisk tidsplan är att avsätta ungefär två dagar till städningen. 

Bildkälla: Pixabay

Spikar och hål 

Det kan också vara lätt att glömma att inte bara städning ingår i flyttstädning, utan också att ta bort spikar och att återställa eventuella hål. 

Bildkälla: Pixabay

Tak och väggar 

Något annat som är viktigt att komma ihåg är att damma av tak, väggkontakter och strömbrytare. En enkel tumregel – allt ska dammas eller torkas av. 

Bildkälla: Pixabay

Kyl och frys 

Det finns också vissa saker att tänka på när du gör rent kyl och frys. Till exempel att rengöra både inuti, utanpå och bakom. Glöm inte heller att diska av lådor som går att ta ut.

Bildkälla: Fanni Olin Dahl/TT

Ät något gott (pizza)

Till sist, och det kanske viktigaste – ät något gott! Du behöver energin, och vad passar då bättre än en flyttpizza?

Bildkälla: Pixabay

Behöver du mer råd inför flytten? Läs vår artikel med supertipsen!

Källor:

Hyresgästförenignen

Stockholm flyttstädning


Har du planer på att flytta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

30 000 objekt av rymdskrot i omloppsbana runt jorden – så farligt är det för oss

Sverige skickar militär till EU-instats i Röda havet

Sverige kommer att skicka militär personal till en insats i Röda havet. Det handlar om inledningsvis om fyra stabsofficerare. Försvarsministern utesluter inte att det även kan bli tal om en väpnad styrka.

Brott ska oftare kunna leda till vräkning

Hyresgäster som begår brott eller har inneboende eller barn som begår brott i närområdet ska kunna vräkas lättare. Syftet är att skapa tryggare bostadsområden.

Ytterligare stämning i guldtvisten

Ytterligare en stämningsansökan har lämnats in i den uppmärksammade guldtvisten i Göteborg.

Kluriga knep för de 120 000 som fick höjd skatt i januari

Fler än någonsin – en miljon svenskar, räknas i dag som höginkomsttagare. Det är en ökning med 120 000 löntagare i januari. Och det finns ett par knep för att åtminstone delvis undkomma den statliga inkomstskatten.

Svinpestområde öppnar för allmänheten

Den afrikanska svinpesten är i stort sett borta från området runt Fagersta. Nu öppnas kärnområdet för allmänheten och i ytterområdet blir det tillåtet med flera skogsåtgärder igen, meddelar Jordbruksverket.