Fyra-yrken-dar-du-far-jobba-med-djur-utan-utbildning
Fyra yrken där du får jobba med djur utan utbildning - Foto: Pixabay, Pixabay

Fyra drömyrken om du vill jobba med djur – utan utbildning

Älskar du djur men är trött på att plugga? Då är det här listan för dig! Nyheter24 presenterar nämligen fyra roliga jobb där du arbetar med djur – utan att det krävs någon utbildning.


När du hör "djuryrke" kanske du tänker på veterinär, djurskötare eller zoolog. Jobb som alla kräver runt tre-fem års studier.

Men alla djuryrken kräver inte så lång utbildning. Här är fyra roliga jobb som alla innebär att jobba med djur – utan utbildning! 

Hundrastare 

Som hundrastare arbetar du med att promenera andra personers hundar. I arbetet är du ute mycket, alltså får du inte vara kinkig med vädret! Annars är viktiga egenskaper att vara tålamodig, ansvarstagande och att gilla hundar såklart. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dogwalker, men erfarenhet av hundar är en stor merit.

Bildkälla: Pixabay

Kennelägare

En kennelägare jobbar med att föda upp och sälja hundvalpar, en rolig men krävande aktivitet! Arbetsdagarna består av allt från att gosa till att promenera med vovvarna. Här krävs det inte någon formell utbildning, däremot måste du avsätta mycket tid för självstudier. Det finns nämligen många lagar och regler som måste följas.

Bildkälla: Pixabay

Stallarbetare

Stallarbetare är också ett djuryrke du kan arbeta med utan utbildning. Arbetsuppgifterna varierar men kan till exempel bestå av att borsta hästar, mocka, och hålla det fint i stallet. Viktigt är också att kunna hantera frihet under ansvar då man lägger upp mycket av sin arbetsdag själv.

Bildkälla: Pixabay

Pet Groomer

Om du både vill vara kreativ och arbeta med våra fluffiga vänner är ett annat alternativ pet grooming. Här får du nämligen både frisera, klippa och tvätta pälsdjur. Viktigt är att vara serviceinriktad och flexibel, och att ha ett gott öga för trender. Ofta kan man behöva vara lärling innan man själv börjar praktisera, men utöver det krävs ingen formell utbildning.

Bildkälla: Pixabay

Apropå djurjobb, här är sex yrken som ditt djur själv kan jobba med!

Källa: Framtid

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du jobba med djur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.