IKEA släpper shoppingbag i pridefärger.
IKEA släpper shoppingbag i pridefärger. - Foto: Åserud, Lise/NTB Scanpix/TT, Pressbild IKEA

Nu ändras Ikea:s klassiska Frakta-kasse – blir "regnbågsfärgad"

NYHETER24 AVSLÖJAR: Ikea släpper en helt ny shoppingkasse genom att piffa upp sin klassiska Frakta-bag i regnbågsfärger. Anledningen bakom initiativet är att hylla alla människors lika rättigheter.


Varuhuskedjan IKEA ändrar om sin klassiska FRAKTA-kasse som vanligtvis har en blå färg. Shoppingbagen kommer nämligen få regnbågsfärger för att hylla Pride. Nyheter24 kan nu avslöja att den kommer att säljas i Sverige.

– Ja vi kommer att sälja den i Sverige från och med den 1 juli, säger Tina Björeman, pressansvarig heminredning IKEA-koncernen Sverige, till Nyheter24.


Ikeas klassiska frakta-kasse görs om. Bildkälla: Pressbild IKEA

Vill uppmärksamma människors lika rättigheter

Bagen kommer alltså släppas lagom innan Stockholm Pride drar igång. Och anledningen till Ikeas nya lansering är för att uppmärksamma människor lika rättigheter.

– Vi har ju ett motto att alla människor är lika värda och väljer att uppmärksamma det genom symboliska saker, säger Björeman.

Klassiska versionen kommer finnas kvar

Priset på den nya FRAKTA-kassen är fortfarande inte satt, men kommer antagligen bli något dyrare än den klassiska versionen.

– De här typerna av kassar brukar kosta cirka tio kronor mer än den klassiska upplagan, säger Björeman.

Dock kommer den vanliga kassen säljas som vanligt i IKEA:s butiker.

IKEA:s nya FRAKTA-kasse i regnbågsfärger. Bildkälla: Pressbild IKEA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du köpa Ikeas nya prideväska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.