Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunberg hyllas av drottning Silvia: "Jag är imponerad"

- 25/05/2019, 12:03 -

När svenska kungen och drottningen avslutade sin snabbvisit på Irland fick Silvia en fråga om Greta Thunberg från en lokaljournalist. Svaret? Drottningen beundrar både Greta och hennes arbete.

Att Greta Thunberg kämpar för klimatfrågan och arbetar hårt för att rädda klimatet har nog inte undgått någon. Och hyllad har hon blivit av många, exempelvis Barack Obama och ingen mindre än självaste påven.

Nu har Greta och hennes arbete gjort avtryck även inne i svenska kungahuset.

Jo, nämligen så gjorde vår svenska kungen Carl XVI Gustaf och drottningen Silvia en snabbvisit på Irland. Slutet på besöket blev riktigt hektiskt men de avslutade med en presskonferens som samlade ett stort pressuppbåd omkring sig.

Fått Irlands elever att skolstrejka

Under presskonferensen passade en journalist på att fråga drottningen om Greta Thunberg och hur hon ser på klimataktivistens arbete, vilket gav Silvia ett ypperligt tillfälle att berätta vad hon tycker om miljökämpen.

Greta har nämligen även fått Irlands elever att skolstrejka för klimatet.

– Jag beundrar Greta, sa drottningen under presskonferensen, rapporterar Aftonbladet. 

"Underbar röst i debatten"

Drottning Silvia hyllar även Greta för hennes arbete med klimatet och menar att hon tycker att det är fantastiskt att det är så många människor som lyssnar på miljökämpen. 

– Hon är en underbar röst i debatten, säger drottningen och tillägger att det är en spännande rörelse.

Det är inte bara den unga åldern och Gretas medvetenhet om vad vi kan göra för att ta hand om naturen som imponerar på drottningen. Nej, något som drottningen också berömmer är Gretas retorik.

– Jag är imponerad över hur många som lyssnar på henne, och att hon talar klarspråk, säger drottningen till Aftonbladet

En person som lägger extra stor vikt vid frågan om miljö- och klimatpolitiken inför EU-valet är Sara Skyttedal. Men hur ställer sig KD-toppen Skyttedal till Greta Thunberg och hennes rörelse? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och du kan läsa mer om det här.

Vad tycker du om skolstrejk?