Tips: God och billig trerättersmeny under hundra kronor

- 05/06/2019, 20:43 -

​Vill du bjuda din käresta på en trerättersmiddag men pengarna räcker inte till? Ingen fara! Nyheter24 har bästa tipsen på recept som gör det möjligt för dig att servera en trerätters-meny utan att det ekar tomt i plånboken efteråt.

Att bjuda någon på en trerättersmiddag kan bli ganska dyrt, oavsett om det är din käresta, familjemedlem eller en vän. Men inte ska väl pengarna vara det som avgör om du kan bjuda någon på mat eller inte. 

Nyheter24 har sammanställt en trerättersmeny, med flera alternativ, som du kan laga för mindre än hundra kronor.

Nej du behöver inte alltid överraska med ett restaurangbesök. För något vi alla uppskattar är tanken! Ägna tankarna åt den du tycker om genom att ro ihop en middag för två under hundralappen.

Den enkla trerättersmenyn

Förrätt: Broccolisoppa eller ärtsoppa. Enkelt och billigt.

Varmrätt: Korvstroganoff eller kött/qournfärssås.

Efterrätt: Brylépudding eller pannkaka.

Recepttips på snabba, billiga och enkla maträtter

Förrätt:

Broccolisoppa

250 gram fryst broccoli, 1/2 gul lök, en liten vitlöksklyfta. Hacka och stek löken tills den mjuknar. Häll i 0,5 liter vatten och en tärning grönsaksbuljong. Låt koka upp i några minuter, sedan mixa. Salt och peppar efter smak. Tillsätt en klick créme fraiche för att få lite extra fyllighet. 

Grön ärtsoppa

250 gram frysta ärtor. 1/2 gul lök, 4 deciliter vatten, en tärning grönsaksbuljong. Koka upp vattnet och buljongtärning sen i med den hackade löken och frysta ärtorna. Koka i 5 minuter och mixa sedan. Tillsätt en klick créme fraiche.

Huvudrätt:

Strognaoff

Stek 300 gram korv tillsammans med 1 vitlöksklyfta och 400 gram krossade tomater. Salt och peppar efter smak. En liten klick creme fraiche. Gillar man inte korv kan du byta ut den mot köttfärs eller qournfärs.

Efterrätt:

Pannkakor

1,5 deciliter vetemjöl, 3 deciliter mjölk, 1,5 ägg, lite salt och 1 matsked smör. Vispa först mjöl och hälften av mjölken. När smeten slätat ut sig vispar du i resterande av mjölken, samt ägg och salt. Smeten kan stå sig i tio minuter. Sedan kan du smälta smöret och hälla ner i smeten. Stek sedan tunna pannkakor. 

Brylépudding

Det finns färdig att köpa för cirka 15 kronor som räcker till mer än två personer. Både instruktioner och tips hittas på förpackningen. Färdigblandat men lika god som hemmagjord.

Kanske tända lite ljus till? Ljus räddar alla situationer – även en enkel middag.

Läs också: 9 recept du måste kunna som student

Tycker du om att laga mat?