Styckmördare döms till 18 års fängelse.
39-åring döms till fängelse – mot sitt nekande. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Styckmördare döms mot sitt nekande till 18 års fängelse

Kroppsdelar påträffades i ett skogsområde i södra Stockholm under slutet av 2018. Nu har domen fallit mot den misstänkte 39-åringen, som döms till 18 års fängelse.


Det var i ett skogsområde i Sköndal utanför Stockholm som polisen gjorde de otäcka fynden. 

I olika förpackningar fanns avhuggna kroppsdelar från en manskropp. 

Polisen kunde – med hjälp av ett vittne – komma den numera dömde 39-åringen på spåren. Han häktades inledningsvis i början av december 2018 tillsammans med två andra män, i 50- och 30-årsåldern. 

Hävdade självförsvar

39-åringen åtalades sedan för att ha mördat den styckade mannen i en lägenhet i Bandhagen utanför Stockholm. Därefter ska de två andra männen ha hjälpt till att hantera kroppen. 

Enligt åtalet ska offret först ha slagits i huvudet för att sedan strypas till döds. 

39-åringen godkände vissa omständigheter som åtalet tog upp – men nekade till mord och hävdade att han agerat i självförsvar. 

Dödsorsaken har dock inte kunnat fastställas av rättsläkaren. Därför friades de två medåtalade männen från misstankarna om medhjälp till mord – då man inte heller kunnat reda ut när under händelseförloppet som offret avled.

Men de två männen dömdes istället för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling, vilket gav tre års fängelse till vardera. 

"Längsta tidsbestämda straffet"

Rätten kom dock fram till att det är styrkt att 39-åringen utförde mordet.

– Enligt tingsrätten hör det aktuella brottet till ett av de allvarligaste fallen av uppsåtligt dödande och påföljden har därför bestämts till det längsta tidsbestämda straffet, nämligen 18 års fängelse, säger tingsrättens ordförande Fredrik Nydén i en kommentar, enligt Aftonbladet.

Mer nyheter: Skolanställd förgrep sig på 13 barn – döms till fängelse 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!