Kvinna hittade kärleken i en ljuskrona.
Kvinna gifter sig med sin kristallkrona. - Foto: Gorm Kallestad/TT, Jessica Gow/TT

Kvinna fann kärleken i en 91-årig ljuskrona – nu blir det giftermål

Kärleken är blind. 35-åriga Amanda Liberty får sägas bekräfta den saken. Hon ska nämligen gifta sig med en 91 år gammal ljuskrona.


Den brittiska kvinnan har sagt att hon är i ett öppet förhållande med flera andra ljuskronor. Men nu planerar hon ett bröllop med en av dem, skriver Daily Mirror.

Giftermålet kommer att fullbordas med hennes favorit "Lumiere" – och hon har uppgett att hon hoppas att bröllopet ska visa att hennes kärlek är på riktigt. Ljuskronan Lumiere refereras till som en "hon". 

Amanda Liberty kommer från Leeds i norra England, och hon identifierar sig som objektum-sexuell. 

Hon bytte sitt efternamn till just Liberty efter att tidigare ha ingått ett förhållande med frihetsgudinnan – som heter Statue of Liberty på engelska. 

Blir ingen traditionell ceremoni

Dessvärre för Amanda kommer hon inte få möjligheten att ha en traditionell bröllopsceremoni. Men hon är fast besluten att visa för omvärlden att hennes kärlek till ljuskronan verkligen existerar. 

– Jag kommer att fullborda den här ceremonin, för att visa att jag alltid finns här för Lumiere och att min kärlek kommer att hålla, säger hon. 

Hon fortsätter: 

– Jag har inte bestämt mig vad jag ska ha på mig för klänning. Vi kommer att bjuda in de som står oss närmast. Lumiere och jag kommer att ha matchande ringar.

"Jag är inte knäpp"

Lumiere är för stor för att ta med sig till sängen, men enligt Amanda går det bra för Lumiere att hon tar med sig andra istället.

Amanda vet om att hennes dragning till föremål framstår som annorlunda i andras ögon. 

– Men jag är inte knäpp, säger hon. 

Amanda avslutar med att berätta att ljuskronorna kommunicerar med henne på deras egna sätt – och att hon kan känna av deras energier, skriver Daily Mirror

Mer nyheter: 66-åring tvingades sluta jobba – var för besatt av Tupac 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äger du en ljuskrona?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.