Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna fann kärleken i en 91-årig ljuskrona – nu blir det giftermål

- 23/07/2019, 20:59

Kärleken är blind. 35-åriga Amanda Liberty får sägas bekräfta den saken. Hon ska nämligen gifta sig med en 91 år gammal ljuskrona.

Den brittiska kvinnan har sagt att hon är i ett öppet förhållande med flera andra ljuskronor. Men nu planerar hon ett bröllop med en av dem, skriver Daily Mirror.

Giftermålet kommer att fullbordas med hennes favorit "Lumiere" – och hon har uppgett att hon hoppas att bröllopet ska visa att hennes kärlek är på riktigt. Ljuskronan Lumiere refereras till som en "hon". 

Amanda Liberty kommer från Leeds i norra England, och hon identifierar sig som objektum-sexuell. 

Hon bytte sitt efternamn till just Liberty efter att tidigare ha ingått ett förhållande med frihetsgudinnan – som heter Statue of Liberty på engelska. 

Blir ingen traditionell ceremoni

Dessvärre för Amanda kommer hon inte få möjligheten att ha en traditionell bröllopsceremoni. Men hon är fast besluten att visa för omvärlden att hennes kärlek till ljuskronan verkligen existerar. 

– Jag kommer att fullborda den här ceremonin, för att visa att jag alltid finns här för Lumiere och att min kärlek kommer att hålla, säger hon. 

Hon fortsätter: 

– Jag har inte bestämt mig vad jag ska ha på mig för klänning. Vi kommer att bjuda in de som står oss närmast. Lumiere och jag kommer att ha matchande ringar.

"Jag är inte knäpp"

Lumiere är för stor för att ta med sig till sängen, men enligt Amanda går det bra för Lumiere att hon tar med sig andra istället.

Amanda vet om att hennes dragning till föremål framstår som annorlunda i andras ögon. 

– Men jag är inte knäpp, säger hon. 

Amanda avslutar med att berätta att ljuskronorna kommunicerar med henne på deras egna sätt – och att hon kan känna av deras energier, skriver Daily Mirror

Mer nyheter: 66-åring tvingades sluta jobba – var för besatt av Tupac 

Äger du en ljuskrona?