Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här dumpar Deborah, 54, en påse med hundvalpar i soptunnan

- 20/08/2019, 15:40
Deborah Sue Culwell kastade påse med hundvalpar i soptunnan.

Deborah Sue Culwell kastade påse med hundvalpar i soptunnan.

Riverside County Animal Services

Den 54-åriga amerikanskan Deborah Sue Culwell fångades av en övervakningskamera när hon en slängde en påse fylld av hundvalpar i soptunnan. Nu har hon dömts till ett års fängelse.

Det var i Coachella, Kalifornien, som den 54-åriga amerikanskan Deborah Sue Culwell fångades av en övervakningskamera, när hon kastade sju stycken tre dagar gamla hundvalpar i soptunnan. 

Lyckligtvis så hittades valparna av en person senare samma dag, när hen märkte att påsen rörde på sig i soptunnan. Och tur var väl det, annars kan djuren mycket väl ha dött, då det ska ha varit väldigt varmt den dagen.

Deborah Sue Culwell
Deborah Sue Culwell fångades av en övervakningskamera i Coachella, USA. Bildkälla: Riverside County Animal Services

”Om det inte hade varit för den goda samariten, skulle valparna förmodligen inte ha överlevt. Dagstemperaturen i Coachella på torsdagen var runt 35 grader", skrev Riverside County Police Office i ett Facebook-inlägg.

En av valparna dog i hettan

Tyvärr omkom en av valparna efter den tragiska händelsen, något som fått lokalpolisen att reagera kraftigt.

– Det finns ingen ursäkt för att kasta valpar. Särskilt inte under den tid vi lever i, där vi eller djurskyddsmyndigheten skulle vara villiga att hitta fosterföräldrar för djuren. Det var en skamlig handling, sa polisen Chris Mayer, enligt Dagens DK.

Händelsen inträffade i april månad tidigare i år och under onsdagen förra veckan så dömdes kvinnan till ett års fängelse, för djurplågeri. Deborah har också blivit dömt till sju år villkorlig dom och under denna tid så förbjuds hon äga något djur, enligt Buzzfeed.

Hundvalp
Sex av sju hundvalpar överlevde händelsen. Bildkälla: Riverside County Animal Services
Borde Deborah fått ett längre fängelsestraff?