Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experten: hoppar Donald Trump av presidentracet

- 20/08/2019, 22:05

Anthony Scaramucci, tidigare kollega till Donald Trump och kommunikationsansvarig i Vita huset, förutspår presidentens avgång. Han påstår sig veta den exakta månaden som det kommer att ske.

President Donald Trump lämnar ingen oberörd, det är numera sedan gammalt. Amerikanska väljare, och övriga världen, är minst sagt splittrade i sina uppfattningar om 73-åringen.

Jobbade för Trump – nu motståndare

Anthony Scaramucci var tidigare nära medarbetare till Donald Trump i Vita huset. Bildkälla: Evan Agostini/TT

Tisdagen den 3 november 2020 äger nästa val rum i USA – och den sittande presidenten har ambitioner att behålla posten även över kommande mandatperiod.

En person som säger sig veta att presidenten kommer att hoppa av presidentracet i förtid är Anthony Scaramucci, 55. Han arbetade tidigare som kommunikationsansvarig för Trumpregeringen.

Scaramucci har minst sagt valt att vända sig emot sin tidigare arbetsgivare, och har bland annat kallat honom för "den fetaste presidenten". Han har också liknat presidenten vid kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl, som inträffade i april 1986.

"Hoppar av i mars 2020"

Den före detta kollegan har svängt i sin uppfattning om presidenten. Bildkälla: Elise Amendola/TT

Det är till Vanity Fair som Scaramucci avslöjar när han tror att Trump hoppar av presidentracet.

– Han kommer att hoppa av racet då det kommer att bli väldigt tydligt. I mars 2020. Han lär sannolikt hoppa av i mars 2020. Det kommer att bli väldigt tydligt att han inte har några chanser att vinna, säger han. 

Läs också: Svenska Hampus och Oscars IKEA-pik mot Donald Trump

Borde Trump fortsätta som president?