Brott
Alfie blev känd som Englands yngsta pappa – sen gick allt utför - Foto: Rui Vieira/AP/TT, Facebook

Alfie blev känd som "Englands yngsta pappa" – sen gick allt utför

2009 skapade Alfie Patten stora rubriker när han blev känd som "Storbritanniens yngsta pappa", något som dock senare togs tillbaka då DNA-test bevisade motsatsen. Men sedan dess har det gått utför, nu senast dömdes han för skadegörelse.


I början av 2009, alltså för drygt tio år sedan, skapade den idag 23-årige Alfie Patten stora rubriker runt om i världen. Anledningen till dessa var att han trodde att han blivit pappa efter att hans flickvän fött ett barn, vid den här tiden var Patten endast 13 år – och blev då Storbritanniens yngsta pappa. 

Men däremot visade DNA-test senare att Patten inte alls var pappa till barnet, något som gjorde honom väldigt deprimerad. Sedan dess har allt gått utför för honom. 

"Han var full och aggressiv" 

Under onsdagen infann sig Patten i Lewes Crown domstol i Storbritannien. Han dömdes för kriminell vandalisering och det var på håret att han slapp fängelse. Anledningen? Han sparkade på en skåpbil, förstörde en bil av märket Skoda och gjorde sönder ett staket. 

Åklagaren Hannah Hurley berättade under rättegången att Patten var berusad under tillfället han förstörde bilarna. 

– Han var full, svor och var allmänt aggressiv. Han sprang upp och ner för gatan och sågs skrika åt flera bilar, sade hon rapporterar Mirror. 

Historia av flera brott

Enligt vad domstolen hört hade Alfie Patten problem med alkoholen och hade dessutom inget jobb. Han bodde hemma hos sin mamma. 

Han har tidigare dömts för flera brott, bland annat blev han dömd till 24 månader i fängelse – ett fängelsestraff som aldrig blev av.

Slipper fängelse

23-åringens försvarare menar att Patten vill ändra sitt beteende. 

– Han vill förbättra sig för att bli normal och söka fred snarare än att fortsätta det destruktiva, kaotiska beteende som är djupt farligt för hans hälsa, säger försvararen Ms. Fatania.

Domaren ville att Patten skulle få fängelsestraff för sitt brott, då han sedan tidigare har fängelsestraff som inte fullgjorts. Däremot blev det inget fängelsestraff för Patten då läkare ansåg att det inte var rätt plats för honom att vara på, skriver Mirror

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!