Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vegan stämde sin granne för att ha grillat kött tomten

- 04/09/2019, 11:28

Veganen Cilla Carden stämde sin granne för att ha grillat kött på tomten. Hon menar på att grillningen har använts som krigsföring.

Cilla Carden, som jobbar som vegansk massör, hamnade i en dispyt med sin granne Toan Vu i Girrawheen, Australien. Hon klagade på att grannen grillade kött på tomten. Det ledde till att Carden stämde Vu, enligt Time.

– De grillade på tomten bara för att jag skulle känna doften av fisk, allt jag doftar är fisk. Jag kan inte njuta av att vistas i min trädgård. Jag kan inte gå ut dit, säger hon till Nine News Perth.

Hävdar att grannen använt grillen som krigsföring

Carden hävdar att grannen inte använt grillen för att laga mat utan som en sorts av krigsföring. Därför stämde hon Vu för att brutit mot bostadslagarna.

– Det är medvetet, det är vad jag sa till domstolarna, det är medvetet, säger Carden.

Klagade även på när barnen lekte

Och det var inte bara doften av fisk som störde den veganska kvinnan. Hon irriterade sig även på cigarettrök och ljudet av grannbarnen som spelade basket. Bråket har pågått sedan sommaren 2017, enligt The Guardian.

Till Cardens besvikelse höll domstolen med familjen Vu. 

– Vad de (familjen Vu) gör är att leva normalt i sin trädgård och i sitt hem som en familj, säger en talesperson från domstolen i västra Australien, enligt Evening Standard.

Carden gav dock inte upp och överklagade domen. Men domstolen avslog det också. 

Som plåster på såren så har grannen nu tagit bort grillen på tomten och förbjudit sina barn att spela basket. Carden planerar dock att fortsätta grannfejden.

Grilla
Cilla Carden stämde grannen för att ha grillat fisk på sin tomt.
Brukar du bli arg på din granne?