Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sofia, 27, har regelbundna sexfester med sina bästa vänner

- 08/09/2019, 22:30 -

Målet med att starta sexklubben Juicebox var att få 50 medlemmar – idag är antalet över 1000. Nu berättar grundaren Sofia Su om succén.

Grundaren Sofia Su startade sexklubben Juicebox som ligger i Oslo efter att ha fått inspiration från en fest i Los Angeles. Hon menar att det var första gången som hon fick uppleva sexuell frigörelse.

Men det finns en tydlig regel som gäller under tillställningarna.

Sorry killar, ni är inte välkomna.

En sexuell revolution

Juicebox är endast för kvinnor och Sofia är väldigt glad för att över 1000 kvinnor hittills valt att gå med.

Sofias inställning till sex och vänner skiljer sig nog en del från gemene man.

– Jag är väldigt tacksam för att jag har möjligheten att ha sex med mina vänner. Det är så fint att kunna dela något som är så sårbart. Det är så mycket kärlek med i bilden och vi är närmare varandra i dag efter att vi har haft en sexuell relation. Min önskan är att skapa en sexuell revolution där folk kan vara fria från press, normer och regler som har existerat i samhället i hundratals år, säger hon till Dagbladet.

Sexklubben Juicebox för kvinnor gör stor succé. Bildkälla: Sofia Sus Facebook

27-åringen berättar också att hon börjat ha sex med en av hennes närmsta vänner, som hon känt stora delar av livet, för att stämningen varit rätt. Hon tycker att det är roligt att dela något som är så "intimt" och "kärleksfullt".

"Inget drama eller krångel"

Sofia resonerar också kring problematiken om någon skulle få riktiga känslor för en annan.

– Det är faktiskt inget drama eller krångel eftersom alla är på samma plan och har samma förväntningar. Ärlighet och kommunikation är extremt viktigt. Om någon får känslor måste man kunna prata om det och ta reda på hur situationen kan lösas – var kommer de här känslorna från? 

Hon tycker dessutom att det är enklare att ha intima relationer med kvinnor än med män.

– Kvinnor hanterar det ofta bättre. Man skulle kunna tro att det skulle vara tvärtom – att män har lättare att skilja mellan sex som bara är roligt och när det är ”kvinnan i mitt liv”-sex, men män är som regel mindre villiga att dela. Speciellt blyga kvinnor verkar tycka att det är okej, medan män är mer hagalna. Då kommer egot och testosteronet fram, menar hon.

Osäker på monogami

Sofia säger också att många ofta undrar om hon skulle kunna tänka sig ett monogamt förhållande. På det svarar hon att det helt beror på vem personen är.

– Trots att jag har många sexpartners nu och det är lite som ett fritt flöde, betyder det inte nödvändigtvis att det måste vara så för resten av livet. Jag kanske hittar allt jag letar efter i en person. En som kan vara både min bästa vän och min själsfrände, som man säger. Vem vet, berättar hon för Dagbladet.

Läs också: Så många har superstjärnorna haft sex med

Har du haft sex med en nära vän?