Nya iPhone-modellerna – här är allt du måste veta

- 11/09/2019, 11:10 -

Under tisdagskvällen höll Apple ett event där de visade upp höstens stora nyheter. Bland annat presenterades tre splitternya iPhone-modeller som kommer att lanseras inom kort.

Under gårdagen presenterade Apple sina nya produkter inför hösten 2019 på ett event i Steve Jobs Theater i Cupertino, USA. VD:n för företaget, Tim Cook, avslöjade att tre sprojlans nya iPhone-modeller kommer lanseras inom kort.

Här är Apples nya Iphones!

iPhone 11

iPhone 11 är en uppgraderad version av iPhone X som släpptes förra året. Den har en 6,1 tum LCD-skärm, boostad med Apples nya A13-processor. Priset då? Ja, den kommer gå för 9 195 kronor och uppåt.

Men den stora nyheten är att den kommer med ett helt nytt kamerasystem (dual-camera system). Detta möjliggör slowmotion-selfies, något som Apple kallar för "slofies", enligt The Verge.

iPhone 11 kan köpas i två nya färger; grön och lila.

iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max 

Apple släppte även två riktiga supertelefoner, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Man har byggt in tre kameror i telefonerna som möjliggör vidvinkelfoto. Dessutom har den ett förbättrar nattläge, vilket gör att man kan ta bättre foton när det är mörkt.

iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max är också utrustade med ett teleobjektiv, som har en längre brännvid än ett normalobjektiv. Varje kamera kan också filma i 4K-upplösning och i 60 FPS. 

iPhone Pro har en något mindre skärm, 5,8 tum, med kommer i OLED. Pro Max kommer också i OLED fast i något större format, 6,5 tum, enligt The Verge.

Telefonerna säljs i fyra olika färger. iPhone Pro kostar från 12 995 kronor och iPhone Pro Max från 14 295 kronor. 

iPhone 11 kan förbeställas redan nu på fredag och släpps den 20 september, enligt Ny Teknik.

Apple
Tre nya iPhone-modeller presenterades under Apples event. Bildkälla: Tony Avelar/AP/TT
Kommer du köpa nya iPhone?