Hunkbonden, Bonde söker fru, Mattias Karlsson
Linda Lindorff rider ut till försvar för Mattias Karlssons medverkan i "Kärlek åt alla". - Foto: Instagram / Veronica Svensson / Scanpix / TT

Lindorff försvarar Hunkbondens medverkan: "Vad är en RIKTIG bonde?"

​Uppståndelsen och kontroverserna gällande Mattias Karlssons medverkan i årets upplaga av "Bonde söker fru" verkar aldrig ta slut. Nu uttalar sig programledaren Linda Lindorff angående kritiken mot bonden i ett långt inlägg på Instagram.


Mycket av snacket inför årets säsong av Bonde söker fru har handlat om deltagaren Mattias Karlsson som medverkar i det extra webbsända programmet "Kärlek åt alla". Där har den mediala uppståndelsen handlat om bondens utseende – men även att han inte bor på en bondgård.

Karlsson bor i en lägenhet och varvar jobbet som brandman med att hjälpa till på familjegården. Just att han inte jobbar heltid som bonde har fått gamla deltagare och tittare att kritisera programmets krav på deltagarna.

Nu rider dock programledaren Linda Lindorff ut till försvar för "Hunkbondens" medverkan i programmet.

"Vad är en riktig bonde?"

I ett långt inlägg på Instagram uttalar sig Lindorff om uppmärksamheten kring bonden Mattias Karlsson. Där hon inte håller med kritikstormen.

Lindorff förklarar i inlägget att Karlsson är född och uppvuxen på familjegården. Hon konstaterar också att han mycket riktigt jobbar som brandman. Men hon håller inte med om kritiken att ett jobb utöver bondesysslorna ska vara avgörande för att inte få medverka i programmet:

"Vad är en riktig bonde? Vilka kriterier ska man uppfylla för att få va med i Bonde söker fru? Det finns många olika svar och värderingar när det gäller det, det är uppenbart. Men en sak är klar, hur man ser ut och ifall man har en bisyssla eller inte, det är inte avgörande"

Lycka till med poolen

Lindorff nämner även i inlägget att tanken är att Karlsson ska bygga ett eget hus på familjegården. Samt om pengar finns över – bygga en pool.

I kommentarstråden var den tidigare deltagaren Marcus Sjöberg inte sen med att återigen pika Karlssons medverkan – samt det framtida poolbygget.

Bildkälla: Instagram, @linda_lindorff

Nyheter24 har tidigare skrivit om kritiken från den tidigare deltagaren Marcus Sjöberg mot Karlssons medverkan i programmet. Det kan du läsa HÄR.

Läs även: "Hunkbonden" om sin Tinderprofil: "Körde lammtricket"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att Hunkbonden får vara med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

FHM: Fler äldre behöver ta covid-spruta

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

Flera personer har gripits i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm.

MP: "Fruktansvärd framtidsbild"

Miljöpartiet oroar sig för att högerextrema ska få allt mer makt i EU-parlamentet efter valet. Det är en fruktansvärd framtidsbild de målar upp, säger partiets toppkandidat Alice Bah Kuhnke.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.