Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hare misstänkts ha torterats på förskola –  huvudet bortklippt

- 13/09/2019, 11:04 -

Vid en förskola i Haninge, Stockholm, hittades en hare med bortklippt öron och huvud. Nu misstänker polisen djurplågeri.

Under fredagen hittades en obehaglig upptäckt vid en förskola i Haninge, Stockholm. En svårt skändad hare upptäcktes på området – med huvud och öron bortklippt, och ögonen utpetade.

– En polisanmälan har nu gjorts efter upptäckten. Detta är ingen som skett tidigare i närtid på Haninges förskolor, säger polisen Lars-Göran Rehn till mitt i Stockholm.

Nu har Stockholms djurpolis tagit tag i ärendet och utreder det misstänkta brottet som djurplågeri. Dock har de ingen misstänkt än så länge.

– Vi har i dagsläget inga teorier om det är barn eller vuxna som plågat haren, säger Lars-Göran Rehn till mitt i Stockholm. 

Hare
En hare hittades på en förskola i Haninge med bortklipp huvud och öron (Haren på bilden är inte den som har blivit utsatt). Bildkälla: Pixabay

Nyheter24 skrev tidigare om att ett flertal ungdomar spelade fotboll med levande ankor i Eslöv, det kan du läsa om här!

Vi har även rapporterat om igelkottar som sparkades ihjäl i Hultsfred , vilket du kan läsa om här!

Haren på bilden är inte den som har blivit utsatt.