Jenna Evans trodde först att det inte hade hänt på riktigt.
Hon svalde sin egen förlovningsring i sömnen. - Foto: Facebook/Jenna Evans

Kvinna svalde sin förlovningsring i sömnen – fick opereras akut

När en kvinna från San Diego vaknade mitt i natten trodde hon att det som just inträffat bara varit en dröm. Så hon somnade om. Men då hon morgonen därpå upptäckte att hennes förlovningsring var borta förstod hon vad som faktiskt hade hänt.


Alla får nog då och då uppleva riktigt märkliga drömmar, som nästan inte går att förklara i efterhand. Sådant hör nästan till det normala. 

Men något extraordinärt hände Jenna Evans från Kalifornien när hon låg och sov. 

Jagades av skurkar

I hennes dröm befann sig hon på ett höghastighetståg där hon var jagad av skurkar – som ville komma åt hennes 2.4-karats diamantring. 

Hon såg ingen annan utväg än att svälja ringen för att försvara den.

Jenna trodde först att hon bara att svalt ringen i sömnen. Bildkälla: Facebook/Jenna Evans

– När jag vaknade så antog jag att det var en dröm, för vem sväljer på riktigt sin egen förlovningsring, så jag somnade om, säger Jenna till HuffPost. 

Men när hon vaknade morgonen därpå upptäckte hon att ringen inte var där. Då började hon misstänka att det hon trodde bara varit en dröm faktiskt hade hänt. 

Jenna förklarade för sin fästman men han var skeptisk. 

Kort därefter började dock minnena från vad som hade hänt klarna. Och hon kunde konstatera att hon faktiskt hade svalt förlovningsringen. 

– Jag tog av mig ringen, satte den i munnen och svalde tillsammans med ett glas vatten, menar hon. 

Jenna ringde sedan upp sin mamma och berättade alltihop – och de "skrattade så mycket att de började gråta". 

Fick opereras akut

Sedan åkte hon tillsammans med sin fästman till sjukhuset, där hon fick genomgå en akut operation.  

Läkarna föreslog operation för att komma åt smycket. Bildkälla: Facebook/Jenna Evans

Doktorerna föredrog att komma åt smycket på det sättet snarare än att låta ringen komma ut av sig självt. Röntgen visade klart och tydligt förlovningsringens plats i magen. 

– Jag var väldigt glad för jag vet inte om jag hade kunnat titta på den och uppskatta den på samma sätt om jag hade behövt "söka" efter den själv, säger hon. 

Detta var dock inte första gången som Jenna gjort underliga saker i sömnen. Hon har tidigare bland annat tvättat i sömnen, skriver HuffPost.

Läs mer: Hon åkte över 3 timmar till Tinderdejten – blev kallad fet
Läs mer: Drömmer du ofta återkommande drömmar? Det här betyder det

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du drömma?
Senaste nytt

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.