Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad betyder "sksksk and I oop" egentligen?

- 18/09/2019, 22:28

En väldigt förbryllande fras har slagit igenom bland tonåringar och yngre vuxna på internet. "Sksksk and I oop" lyder budskapet kort och gott. Men vad i hela friden betyder det?

Ett lagom skumt uttryck gör succé bland den yngre generationen på internet. Vid en första anblick verkar det mer eller mindre obegripligt. 

"Sksksk and I oop".

Ja precis så lyder "frasen". Verkar kanske mer som en felslagning på tangentbordet? Du är inte ensam – uttrycket förbryllar just nu hela den lite äldre sidan av nätet som undrar vad kidsen håller på med. 

Så vad betyder det?

"Sksksk" ska signalera hur man upphetsat slår på tangentbordet efter att ha sett något roligt eller pinsamt på exempelvis sociala medier

"And I oop" ska ge sken av förvåning eller chock över en oväntad händelse. Om man är bekant med en "mic drop"-situation så kan man säga att "and I oop" är ett svar på det.

Ursprunget till "and I oop" kommer från Youtubern Jasmine Masters.

Funnits länge

Uttrycket förknippas framför allt med subkulturen "VSCO girls" (ska uttalas "visco girls") – kort sagt en livsstil och modekänsla som mest för hemma bland unga tjejer i USA – man kan säga att det är generation Z:s svar på tumblrgirls, skriver Daily Dot.

Men det var inte VSCO girls uppfann uttrycket, det har uttryckts av användare på sociala medier under flera års tid. 

Men efter att flera unga tjejer på Youtube och sociala medier slog ihop "Sksksk" och "And I oop", som tidigare använts var för sig, så tog det verkligen fart, skriver Popbuzz.

Vad betyder "sksksk and I oop" egentligen?