I Thailand har 87 tigrar har dött. Tigrarna användes tidigare till populär turistattraktion.
I Thailand har 87 tigrar har dött. Tigrarna användes tidigare till populär turistattraktion. - Foto: Shutterstock

87 tigrar döda i Thailand – räddades från turistattraktion

87 tigrar har dött av virussjukdom och luftvägssjukdom. Detta efter att de blivit räddade från turistattraktion för tre år sedan.


2016 gjorde thailändska myndigheter ett ingripande och räddade 147 tigrar från en thailändska turistattraktionen "Tigertemplet", nordväst om Bangkok.

Tigrarna som räddats togs till två statliga djurfristäder. Det uppenbarades snart att djuren hade drabbats av en virussjukdom. Detta säger en tjänsteman från departementet enligt Reuters. Fem män, varav tre munkar, greps och blev åtalade för otillåtet innehav av djurdelar från djur som är utrotningshotade.

Hundvirus kallat "canine distemper virus"

Nu har totalt har 87 av tigrarna dött av virussjukdom och luftvägssjukdom, dels för att deras immunsystem blivit försvagat på grund av inavel, rapporterar Reuters. Viruset är förekommande hos hundar och kallas "canine distemper virus." 

Medan tigrarna bodde i tigertemplet så tog munkarna betalt av besökare för att ta bilder med tigrarna och att mata tigerungarna med nappflaska. Anledningen till att tigrarna behövde räddas var att templet blivit anklagade för att ha drogat tigrarna samt att de var olagligt uppfödda.

Djurrättsaktivister reagerar

Djurrättsaktivister har anklagat templet för olaglig avel av tigrar. Även besökare har tidigare larmat och sagt att tigrarna verkar drogade. Templet förnekar anklagelserna. Tigertemplet har i flera år promotat sig själva som ett naturreservat, men så småningom gjordes en inspektion av templet för misstänkt olaglig djurhandel och djurmisshandel. 

Under insatsen hittades även 40 döda tigerungar i en frys och 20 glasburkar med tigerungar och tigerorgan. Enligt New York post försökte även en munk fly med 700 injektionsflaskor med tigerhud och en resväska full av tigertänder. 

Enligt WWF så är tigrar starkt utrotningshotade, då det finns runt 3900 tigrar i det vilda kvar idag

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.