Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny porrvideo väcker debatt – men inte av anledningen du tror

- 21/09/2019, 21:14 -

Porr kan vara något av en het potatis och kan verkligen skapa diskussioner. Nu har en ny porrvideo gjort precis detta – men av en något annorlunda anledning.

Porr – vissa älskar det medan andra ser det som mer problematiskt. Det är helt enkelt en delad fråga. Nu har en ny porrvideo engagerat, men du kan aldrig gissa varför...

Porr med ett syfte 

Det är porrjätten Pornhub som har startat igång det nya omdiskuterade projektet. Videon, vid namn "Den smutsigaste porren någonsin", visar ett par som har sex på en strand – full av skräp. Något som är ett högst medvetet val av Pornhub. 

– Idag finns det 12,7 miljoner ton plast i havet, och det som är ännu mer chockerande är att forskare tror att det om 30 år kommer att finnas mer plast än fisk i havet. Vi är smutsiga här på Pornhub, men det betyder inte att havet borde vara det, säger Corey Price från Pornhub till Ekstra Bladet. 

Samlar in pengar för välgörenhet 

Men porrvideon är inte bara skapad för att sprida medvetenhet, den samlar även in pengar för att faktiskt rensa upp i haven. Varje gång någon tittar på videon donerar PornHub en summa till välgörenhetsorganisationen Ocean Polymers. 

Porr
Bildkälla: Shutterstock

Når ut till en stor grupp 

Välgörenhet och porr kanske inte låter som något som går hand i hand, men Heather Wigglesworth från Ocean Polymers ser bara fördelar med samarbetet. 

– Pornhub är ett företag som når ut till en bred demografisk grupp, så det är en mycket effektiv plattform för att öka medvetenheten om denna kris. Det hade varit coolt om flera stora företag skulle ta samma ansvar, säger hon till Ekstra Bladet.

Läs även: Det här säger din favoritporr om dig