Söndag 14 Aug
Stockholm

Greta Thunberg om hatet och lögnerna: "Varför hotar ni barn?"

Greta Thunberg ger svar på tal till alla hatare.
Greta Thunberg ger svar på tal till alla hatare. Foto: Pontus Lundahl/TT, Instagram/gretathunberg

16-åringen från Sverige har gjort sitt namn känt världen över. Greta Thunberg har det senaste året träffat världsledare och hyllats av miljontals. Men det finns även de som väljer att hata hennes engagemang istället – varpå hon nu ger svar på tal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klimatkämpen Greta Thunberg har under det senaste året blivit känd över hela världen för sitt engagemang och fått med sig miljontals människor att strejka för miljön.

Hon har även hyllats av bland andra Hillary ClintonMichelle Obama och Barack Obama

Bildkälla: Eduardo Munoz Alvarez/TT

Inte bara hyllad

Men 16-åriga Greta Thunberg har inte bara hyllats, utan även fått en drös hat emot sig. Om det inte handlar om hennes engagemang så riktas det väldigt ofta hat mot hennes diagnos Aspergers syndrom.

Svarar på hatet

Nu har hon valt att ge svar på tal till de personer som valt att hata istället för att älska hennes hängivenhet och skriver på sin Instagram:

"Nu börjas det igen... Som ni kanske har märkt så är hatarna mer aktiva än någonsin – de går efter mig, mitt utseende, mina kläder, mitt beteende och mina olikheter".

"De hittar på varje tänkbar lögn och konspirationsteori. Det verkar som att de vill korsa varje möjlig gräns för att rikta bort fokuset, för att de är så desperata efter att inte prata om klimatet och den ekologiska krisen".

"Att vara annorlunda är inte en sjukdom och den nuvarande, bästa möjliga forskningen är inte åsikter – det är fakta".

"Jag förstår helt ärligt inte varför vuxna väljer att spendera tid på att reta och hota ungdomar och barn för att de främjar forskning, när de kan göra något bra istället. Jag antar att de helt enkelt måste känna sig så pass hotade av oss. Men världen håller på att vakna. Ses på gatorna på fredag!"


Bildkälla: Instagram/gretathunberg
Bildkälla: Instagram/gretathunberg
Bildkälla: Instagram/gretathunberg
Tänker du på miljön?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.