Smarta knepet – slipper du äggskal i maten

- 12/10/2019, 11:09

Hur knäcker du dina ägg? Blir du också irriterad varje gång äggskal blandas ner i smeten eller i det stekta ägget i stekpannan? Här är smarta knepet du önskar du visste om tidigare!

Om du gillar att laga mat, eller bara är någon som uppskattar en riktigt bra äggröra, så vet du hur irriterande det kan vara när bitar av äggskal hamnar i maten. 

Knapriga hårda bitar som ligger och gömmer sig i en rykande varm pad thai, eller på äggmackan. 

Så hur gör man då för att smidigast knäcka ett ägg? 

Knepet är att knäcka ägget på ett bord 

Enligt Mittkök, handlar det hela om vilken yta man knäcker mot. 

Det man ska se till att göra är att knäcka ägget mot en platt yta – exempelvis ett bord. Det gör att trycket på ägget fördelas mer jämnt. 

Om man knäcker mot en skarp kant så finns en stor risk att delar av skalet åker in i ägget när ägget slås mot kanten. 

Inte direkt hjärnkirurgi, men ett enkelt tips som verkligen kan underlätta i vardagen!

Sugen på fler äggrelaterade nyheter? Kolla då in dessa artiklar. 

Älskar du ägg? Här är 4 tips som kommer göra ditt liv lättare

Här är 6 vanligaste myterna om ägg – som du bör sluta tro på

Här är misstaget alla gör med sina ägg – utan att veta om det