Onsdag 28 Jul
Stockholm

Jeremy Clarksons attack mot Greta Thunberg: ”Bortskämd snorunge”

Greta Thunberg
Jeremy Clarkson rasar mot Greta thunberg. Foto: TT

Den unga klimataktivisten Greta Thunberg har hyllats världen över – men det är inte alla som uppskattar hennes engagemang. Den brittiska tv-stjärnan Jeremy Clarkson rasar mot klimataktivisten och kallar Greta för ”din bortskämda snorunge”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, talade i förra veckan under FN:s klimattoppmöte i New York. Hon läxade upp världsledarna rejält och var inte sparsam med sin kritik. 

"Det här är helt fel. Jag borde inte vara här. Jag borde vara i skolan på andra sidan havet. Ändå kommer ni till oss unga personer och ber om hopp. Hur vågar ni?!".

Så inledde Greta Thunberg sitt tal under mötet. Det har sedan dess blivit hyllat världen över och Greta har berömts för sina starka ord.

Men alla ansluter inte till hejaropen. En av Storbritanniens största tv-profiler, programledaren Jeremy Clarkson, rasar mot Greta Thunberg i sin kolumn i brittiska tidningen The Sun. 

”Hur vågar du segla till USA på en kolfiberbåt som du inte har byggt själv och som kostar 15 miljoner pund, pengar som du inte har tjänat själv, och som har en reservdieselmotor som du inte har nämnt”, skriver Jeremy Clarkson i kolumnen. 

Greta Thunberg under sitt uppmärksammade tal i New York. Bildkälla: Jason DeCrow/AP/TT

"Din bortskämda snorunge"

Clarkson tycker att Greta borde visa tacksamhet för det som vuxenvärlden faktiskt har gett henne. 

”Vi gav dig mobiltelefoner och bärbara datorer och internet. Vi skapade sociala medier som du använder varje dag och driver bankerna som betalar för allt. Så hur vågar du stå där och mästra oss, din bortskämda snorunge”.

Clarkson skriver också att världen fungerar på ett visst sätt, och att Thunberg inte kan ändra på det. 

"Att banka nävarna i bordet förändrar ingenting, det kommer du förstå när du har några fler år under bältet", skriver Clarkson i sin kolumn

Tv-stjärnan skriver även att vetenskapen är på väg framåt och att Greta gör bättre nytta i skolan. 

”Var en snäll flicka och håll käften. Och nej, du får inte vara ute efter tio. Och nej, du får inte ha en så pass kort kjol på dig”, skriver Clarkson av någon anledning. 

KRÖNIKA: "Hur blir man så sjukt gubbig som Jeremy Clarkson?"

Jeremy Clarkson är inget fan av Greta. Bildkälla: Stella pictures
Kommentera
Kopiera länk
Dela