Eric, 24, är nu rikast i världen under 30 år – festar med stjärnorna

- 27/10/2019, 20:16 -

I tisdags blev Eric Tse, 24, världens rikaste person under 30 år. Men mångmiljardären vill inte kännas vid topplistorna.

En som inte behöver oroa sig för om pengarna ska räcka till hyran varje månad är 24-årige Eric Tse.

Han gick nämligen i tisdags förbi norske laxmiljardären Gustav Magnar Witzvoe – och är nu världens rikaste person under 30 år. 

Ärvde förmögenheten

Kinesiske Eric Tse tog nyligen plats i det familjeägda läkemedelsbolaget Sino Biopharmaceuticals bolagsstyrelse och har en chefsposition. 

Anledningen till att han klev förbi norrmannen som världens rikaste är att familjen skänkte en femtedel av förmögenheten, som totalt är värd motsvarande 36,8 miljarder kronor, till sonen. 

Vill inte kommentera

Ingen representant från familjeföretaget har velat kommentera transaktionen, men Bloomberg skriver att flera av Kinas rikaste magnater har gjort liknande överlåtelser. 

Alltså att den äldre generationen skänker stora delar av förmögenheten till den yngre. 

Men Eric Tse vill hålla en låg profil och har i ett pressmeddelande sagt att han inte vill kommentera listan. 24-åringen vill att förmögenheten ses som familjens tillgångar. 

De allra rikaste under 30 år har oftast ärvt sin förmögenhet. Två undantag är dock Snapchats grundare Evan Spiegel och supermodellen Kylie Jenner.

Umgås med världsstjärnor

24-åringen har dessutom ett minst sagt namnkunnigt umgänge. 

Han har bland annat publicerat bilder när han festar med världsartisten Rihanna, poserar med modellen Bella Hadid, basketstjärnan Yao Ming och furstinnan Charlene av Monaco. 

Eric Tse föddes i Seattle och gick grundskolan i Peking. Därefter har han studerat finans vid ett universitet i amerikanska Pennsylvania och grundat välgörenhetsorganisationen China Summit Foundation, skriver Bloomberg

Läs mer: Ny studie: Kändisarna som flyger mest

Kände du till Eric Tse?